in

Un număr record de milionari ar urma să părăsească Marea Britanie în acest an

Un număr record de milionari ar urma să părăsească Regatul Unit în acest an, potrivit unor noi cercetări, alegerile generale din acest an fiind aşteptate să amplifice şi mai mult acest exod, transmite CNBC.

Un număr record de milionari ar urma să părăsească Regatul Unit în acest an

Raportul Henley Private Wealth Migration indică faptul că Marea Britanie va înregistra o pierdere netă de 9.500 de persoane cu avere netă ridicată în 2024, mai mult de dublu faţă de cifra de anul trecut, de 4.200 (care în sine a fost o cifră record). Marea Britanie s-a clasat pe locul doi după China în clasamentul Henley, care ar urma să înregistreze ieşiri nete de 15.200 de milionari în 2024. Previziunile marchează o întorsătură gravă pentru Marea Britanie, văzută cândva ca un loc privilegiat pentru superbogaţii lumii.

Henley, o companie de consultanţă care urmăreşte tendinţele migraţiei, a remarcat că, între anii 1950 şi începutul anilor 2000, ţara a atras grupuri de familii bogate din Europa continentală, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu. ”Cu toate acestea, această tendinţă a început să se inverseze în urmă cu aproximativ un deceniu, pe măsură ce mai mulţi milionari au început să părăsească ţara şi au venit mai puţini”, se spune în raport. ”În special, într-o perioadă de şase ani post-Brexit, între 2017 şi 2023, Regatul Unit a pierdut un total de 16.500 de milionari din cauza migraţiei. Estimările provizorii pentru 2024 sunt şi mai îngrijorătoare”, a adăugat cercetarea.
>>> Cum au început superbogații din Marea Britanie să își protejeze averile de impactul alegerilor

Alegerile generale, motiv principal

Hannah White, CEO al think tank-ului Institute for Government, a remarcat că exodul milionarilor ar putea fi accelerat de alegerile generale din acest an. Sondajele recente oferă Partidului Laburist din stânga-centru un avans izbitor faţă de Partidul Conservator de dreapta rival. Un sondaj realizat de Savanta pentru ziarul The Telegraph, publicat în weekend, le-a oferit laburiştilor 46% din voturi, mai mult de dublu faţă de 21% ale conservatorilor, iar partidul populist de dreapta Reforma nu este departe, cu 13%.

Numărul milionarilor din Regatul Unit a scăzut cu 8% în ultimul deceniu, potrivit Henley, în contrast puternic cu majoritatea celorlalte economii majore din Europa şi nu numai. Numărul persoanelor cu avere netă mare din Germania, de exemplu, a crescut cu 15% în această perioadă, în timp ce numărul celor din SUA a crescut cu 62%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Lista completă a băncilor care nu percep comisioane pentru utilizarea cardurilor de debit în străinătate

Val de căldură în Marea Britanie

Val de căldură în Marea Britanie. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius – VIDEO