in

Un președinte de „milioane”. Deplasările în străinătate ale soților Iohannis au avut nevoie de o majorare bugetarăAdministrația Prezidențială a avut un buget de 4,9 milioane de lei, adică peste un milion de euro, pentru deplasări în străinătate, cu aproximativ zece procente mai mare decât în ultimul an al mandatului lui Traian Băsescu.

Potrivit Evenimentul Zilei, banii nu i-au fost de ajuns lui Klaus Iohannis, așa că a cerut și a primit de la guvern o majorare de 10 milioane de lei pentru „Autorități publice și acțiuni externe”.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență inițiat de Guvernul Ponta, proiect publicat pe pagina Ministerului de Finanțe, Palatul Cotroceni primește în plus aproape 11 milioane de lei. Din acești bani, suma de 10.328.000 lei ajunge la cheltuieli cu „Autorități publice și acțiuni externe”.

Bugetul Administrației Prezidențiale, care era inițial de 28.234.000 lei, crește astfel cu aproximativ 35%.

Această sumă ar trebui cheltuită în doar cinci luni, arată Evenimentul Zilei. În 2014, Traian Băsescu a primit doar 25,5 milioane lei.

Potrivit sursei citat, în primele luni de mandat, președintele Iohannis a vizitat Germania, Franța, Spania, Italia (de două ori), Serbia, Croația și Polonia. În plus, președintele el a participat la reuniunile Consiliului European la Bruxelles.

În marea majoritate a acestor vizite, șeful statului a fost împreună cu soția sa, Carmen Iohannis. Ultima deplasare externă a fost la Salzburg, unde a fost invitat de către președintele Austriei, Heinz Fischer, la un festival dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Șeful statului a fost însoțit și de această dată de soția sa, dar și de consilierul prezidențial Dan Mihalache.

Tot în acest an, președintele Klaus Iohannis a beneficiat de o majorare cu 350% a indemnizației, iar guvernul a luat în calcul achiziționarea unei aeronave pentru șeful statului.

În iunie 2015, presa a relatat că Mercedes Benz urma să livreze șefului statului o mașină de 120.000 de euro, S-Klasse. Mașina a fost achiziționată de SPP.


Tomac (PMP): „Iohannis îşi demonstrează dispreţul pentru românii din diaspora”

Scrisoare din Londra către Carmen Iohannis: „Opriți-vă din shopping și vizitați orfelinatele din România!”

Sărăcie lucie la Administrația Prezidențială! Vizita lui Iohannis în Spania, sponsorizată de o firmă de telefonie

Consilierului lui Ponta: Iohannis își bate joc de diaspora. „Mergeţi voi şi fiţi iobagii Europei”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Referendumul pentru ieșirea din UE, la anul. Conservatorii: „Vă spunem data în octombrie!”

„Copiii golani, nevestele curve” – fără sancțiune de la CNCD. Ioan Rus scapă basma curată