in

Un sfert de milion de oameni au stat la coadă, timp de 17 ore, pentru a vedea sicriul reginei, la Westminster Hall

Știri Marea Britanie: Aproximativ un sfert de milion de oameni au stat la coadă timp de 17 ore pentru a vedea sicriul reginei, care a fost depus la Westminster Hall.

Cifrele au fost dezvăluite de Michelle Donelan, ministrul britanic al culturii, după ce cel mai longeviv monarh al națiunii a fost înmormântat luni la Castelul Windsor, scrie The Guardian.

Citiți și: Noua linie de succesiune a familiei regale după moartea Reginei

Un sfert de milion de oameni au stat la coadă

Donelan a declarat că departamentul său încă mai “calculează” câte persoane au stat la coadă ore în șir la Londra pentru a vedea sicriul reginei la Westminster Hall, dar că ea crede că cifra se ridică la aproximativ 250.000 de persoane.

Familia regală respectă încă o săptămână de doliu pentru regină, după funeraliile de stat de luni, ceremonia și procesiunea fiind urmărite de milioane de oameni din întreaga lume.

Donelan a declarat că majoritatea britanicilor ar considera costul funeraliilor reginei ca fiind “bani bine cheltuiți”, dar că nu poate estima la ce se ridică acest cost.


Când a fost întrebată la Sky News despre costul funeraliilor, ea a spus: “Nu sunt sigură de costurile exacte, dar, așa cum am spus, cred că publicul britanic ar susține că au fost bani bine cheltuiți.

“Ați văzut atât de multe mii de oameni acolo și nu cred că cineva poate sugera că răposatul nostru monarh nu a meritat această înmormântare, având în vedere datoria și serviciile altruiste pe care le-a făcut timp de 70 de ani.” Ea a adăugat că ar fi “de-a dreptul absurd” să se sugereze contrariul.

“A fost un mare sentiment al comunității care s-a unit. Mă gândesc întotdeauna la răposatul nostru monarh ca fiind lipiciul care a unit societatea”, a adăugat ea.

Donelan a descris coada de la Westminster Hall ca fiind “fenomenală”, în timp ce a adus un omagiu voluntarilor care au ajutat la gestionarea și susținerea procedurilor din ultimele zile, inclusiv la depunerea în stare de veci.

Ea a declarat pentru BBC Breakfast: “Nu există nicio repetiție generală, nu-i așa, pentru acest tip de scenariu? A fost planificat de ani de zile, dar, evident, am testat totul la stres și am lucrat cu grupuri comunitare.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Carmen Iohannis la funeraliile Reginei, criticată pe Facebook din cauza zâmbetului larg, deși era la o înmormântare

putin mobilizare

Britanicii au reacţionat la anunţul lui Putin: “Escaladare îngrijorătoare”