in

Un soldat britanic a fost ucis și unul este dat dispărut în războiul din Ucraina

Un soldat britanic a fost ucis și unul este dat dispărut în războiul din Ucraina

Un soldat britanic a fost ucis în luptă, în Ucraina, relatează The Telegraph, fiind vorba despre un veteran al forțelor armate britanice, Scott Sibley.

Un al doilea britanic a fost dat dispărut.

Ministerul de Externe britanic nu a oferit detalii despre momentul în care soldatul a murit și nici de când celălalt a dispărut.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat: „Putem confirma că un cetățean britanic a fost ucis în Ucraina”.

Despre cel de-al doilea individ, acesta au adăugat: „Suntem la curent cu faptul că un cetățean britanic este dispărut în Ucraina. Căutăm urgent informații suplimentare”.

O pagină GoFundMe a fost creată în memoria lui Scott Sibley.

Rușii, acuzați că au făcut peste 8.000 de crime de război în Ucraina

Între timp, anchetatorii ucraineni au identificat peste 8.000 de cazuri de presupuse crime de război de la invazia Rusiei, a declarat Iryna Venediktova, procurorul general al Ucrainei pentru un post de televiziune german.

PRIM PLANMarea Britanie își retrage soldații din Ucraina. Cetățenii britanici, îndemnați să plece urgent

„Este vorba de fapt despre 8.600 de cazuri de crime de război și peste 4.000 de cazuri care au legătură cu crime de război”, a declarat Venediktova pentru Deutsche Welle.

Venediktova a investigat și a numărat cazurile tot mai mari de presupuse crime comise de forțele ruse de la invazia lor în Ucraina, pe 24 februarie.

În prezent, peste 8.000 de anchetatori adună probe pe teren, a spus ea, inclusiv servicii de securitate de stat, poliție națională și anchetatori străini.

Presupusele crime documentate includ „uciderea civililor, bombardarea infrastructurii civile, tortura” și „infracțiunile sexuale” care sunt raportate pe „teritoriul ocupat al Ucrainei”, a spus procurorul.

Anchetatorii nu au acces la teritoriile ocupate precum Mariupol, Doneţk sau Lugansk, dar „putem intervieva persoanele care au fost evacuate din acele teritorii”, a spus ea.


…Un soldat britanic a fost ucis și unul este dat dispărut în războiul din Ucraina…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ministrul apărării din marea britanie

Ministrul Apărării din Marea Britanie: Rușii trebuie scoși din întreaga Ucraina, inclusiv din Crimeea

marea britanie și occidentul

Rusia amenință din nou Marea Britanie și Occidentul: „Ne puneți răbdarea la încercare”