in

Un sfert din copii născuţi în UK sunt din mame imigranteÎn ultimii 10 ani au ajuns în Marea Britanie sute de mii de imigrante, creând un boom în rândul naşterilor. Cifrele arată că numărul imigranţilor care erau aşteptaţi în Marea Britanie a fost subestimat cu 361,000.

Majoritatea femeilor imigrante sunt la prima naştere şi au vârste între 20 şi 44 de ani.

Mai mult de un sfert din toate naşterile înregistrate în UK în ultimii ani sunt ale femeilor imigrante, situaţie ce a crescut numărul copiilor între 0 şi 8 ani cu aproape 300.000 de la ultimul recensământ din 2001.

Femeile de cetăţenie poloneză au depăşit numărul de naşteri înregistrat de cele de origine pakistaneză, acestea înregistrând în 2010 şi 2011 mai mult de una din 10 naşteri în Marea Britanie.

Populaţia Marii Britanii va creste semnificativ, conform estimărilor. Anul trecut în UK locuiau un număr de 62.3 de milioane de locuitori, iar până în 2027, se aşteaptă că acest număr să crească până la 70 de milioane de locuitori, creştere din care două treimi se va datora imigranţilor.

Deşi statisticile pot crea îngrijorări printre cetăţenii britanici, economiştii şi analiştii susţin că faptul că imigranţii nasc copii în Marea Britanie este un lucru pozitiv. Femeile britanice au prea puţini copii – o medie de 1.9 copii fiecare – lucru ce îngreunează întreţinerea populaţiei vârstnice aflată în creştere în anii ce urmează. Necesarul este o rată de 2.1 copii de persoană, iar dacă se includ şi naşterile femeilor imigrante, această rată creşte la 2.0.

Gordon Sharp, directorul “Continuous Mortality Investigations unit”, susţine că costurile pentru sprijinirea populaţiei vârstnice din Marea Britanie ar putea fi acoperite doar de angajaţi. “Acest lucru înseamnă că rata de dependenţa nu este atât de severă precum ar putea fi în cazul în care nu ar exista atât de multe naşteri în rândul imigranţilor”, a continuat acesta.

Problema imigraţiei este intens analizată în Marea Britanie, în urma anunţului primului ministru David Cameron că ar pregăti un referendum pentru repozitionarea Marii Britanii în Uniunea Europeană, după 2015

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce se va întâmpla cu Scotia dacă va obţine independenţa

Merkel şi Barroso, la Bucureşti. Capitala, paralizată de congresul PPE şi lansarea candidaţilor USL