in

Update. Explozia de la metroul londonez, incident terorist. Primarul Khan: „Orașul nu va fi niciodată intimidat sau înfrânt de terorism”


Un “dispozitiv improvizat” a fost detonat pe un tren al liniei Distric în sud-vestul Londrei, foarte aproape de centru, vineri, 15 septembrie, în jurul orei 8.20, a confirmat Scotland Yard.

Explozia de la stația Parsons Green, pe un tren care venea dinspre Wimbledon, este tratată ca un incident terorist, a anuunțat poliția, potrivit The Sun.

Douăzeci și doi de oameni sunt tratați în spital, mai ales pentru arsuri.Sute de detectivi, care lucrează împreună cu agenții MI5, investighează explozia.

Poliția refuză să anunțe dacă cineva a fost arestat în legătură cu acest incident.

Fotografiile surprinse de călători arată o găleată albă în flăcări, într-o pungă de supermarket, cu cabluri trasate pe fundul căruciorului.

BBC a anunțat că dispozitivul avea un temporizator.

„A fost o detonare controlată a unui dispozitiv exploziv improvizat. Scena rămâne în prezent blocată și ancheta continuă … Londonezii se pot aștepta la o prezență sporită a poliției, în special în cadrul sistemului de transport de-a lungul zilei”, a anunțat un reprezentant al Poliției Metropolitane.

El a cerut populației să rămână „vigilentă” și a spus că oamenii nu ar trebui „să fie alarmați”.

Primul ministru Theresa May a scris: „Gândurile mele sunt alături de cei răniți la Parsons Green și de serviciile de urgență care au răspuns cu curaj la acest incident terorist”. May a anunțat întrunirea de urgență a Comitetul antitero Cobra, la ora 13:00 BST.

Primarul Londrei Sadiq Khan a făcut apel la calm și a spus că orașul “nu va fi niciodată intimidat sau înfrânt de terorism”.

Președintele american Donald Trump a scris, de asemenea, pe Twitter: „Un alt atac la Londra al unui terorist ratat. Aceștia sunt oameni bolnavi și demenți care se află în atenția Scotland Yard”.

NHS Anglia a anunțat că tratează 22 de pacienți la Spitalele Imperial, Chelsea & Westminster, Guy și St Thomas și la Centrul de asistență medicală centrală din Londra.

Optsprezece persoane au fost luate de ambulanță și încă patru au sosit apoi la spital.

Update: 17 răniți în urma unei explozii la metrou, în Londra. Oamenii spun că au fost amenințați de un suspect cu un cuțit
Update: 17 răniți în urma unei explozii la metrou, în Londra. Oamenii spun că au fost amenințați de un suspect cu un cuțit

36 de morți în atacurile teroriste din Marea Britanie, în 2017. Sute de britanici au plecat în Siria pentru a lupta alături de ISIS