in

Vaccinul produs în Marea Britanie, fabricat și distribuit de o mare companie farmaceutică. Va fi gratis, dar britanicii vor beneficia primii de el

„ChAdOx1 nCov-19” este denumirea sub care ar urma să fie produs potențialul vaccin anti-coronavirus, de gigantul farmaceutic AstraZeneca.

Dacă testele pe oameni vor da rezultate bune, până la finalul anului ar putea fi produse 100 de milioane de doze, însă parteneriatul acordă prioritate cetățenilor din Regatului Unit, potrivit Financial Times, citat de Adevărul.

AstraZeneca a ajuns la un acord cu Universitatea Oxford pentru producerea vaccinului, dacă acesta va trece și de ultimele teste de eficientă și siguranță. Testele pe oameni au început săptămâna trecută și s-ar putea finaliza în cursul verii.

Conform acordului anunțat joi, grupul farmaceutic din Cambridge ar urma să producă și să distribuie potențialul vaccin, ce va fi pe piață sub numele de ChAdOx1 nCov-19, care este în prezent dezvoltat la Oxford.

Bill Gates este darnic: „Dacă vaccinul funcționează, îl plătesc eu! Toți locuitorii planetei să beneficieze de el!”

625 de lire sterline pentru a te lăsa infectat cu coronavirus. Marea Britanie începe testarea vaccinului pe oameni

„Această colaborare reunește expertiza de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, producție și distribuție ale AstraZeneca”, a anunțat compania.

„Vrem să fim pregătiți să lansăm și să furnizăm până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului și apoi să ne extindem de acolo” , a declarat pentru Financial Times Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca.


Acordul dintre AstraZeneca şi Oxford University prevede ca vaccinul să fie distribuit în regim non-profit. Practic, costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producție și distribuție. Potrivit OMS, la ora actuală sunt 89 de vaccinuri în curs de dezvoltare. Specialiștii susțin că va dura între 12 și 18 luni pentru ca un vaccin să fie considerat sigur pentru a fi distribuit şi administrat populației.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tom Moore

Veteranul care a strâns milioane de lire pentru spitale a împlinit 100 de ani. Regina l-a felicitat, iar Armata l-a omagiat printr-un zbor de onoare

Vin căpșunarii! Un nou val de agricultori români ajunge astăzi în Marea Britanie. Doar 200 de britanici din 50.000 au acceptat condițiile din ferme