in

Vandalism la Stonehenge, protestul activiștilor condamnat de liderii britanici: ”Un act rușinos!”

Vandalism la Stonehenge: Protestul activistilor condamnat de liderii britanici. Două persoane au fost arestate după ce activiștii Just Stop Oil au pulverizat vopsea pudră portocalie peste monumentul Stonehenge. Premierul Rishi Sunak, citat de The Guardian, a condamnat acțiunea, declarând: „Acesta este un act rușinos de vandalism la adresa unuia dintre cele mai vechi și mai importante monumente din Marea Britanie și din lume”.

Vandalism la Stonehenge

Dale Vince, donator laburist și fost susținător al Just Stop Oil (JSO), a reacționat la comentariul lui Sunak, care sugera că “un anume donator al partidului laburist” ar trebui să condamne acțiunea: „Din moment ce Rishi Sunak mi-a cerut personal să comentez, o voi face. Nu susțin ceea ce a făcut JSO astăzi, este atât de simplu. Dar există acțiuni mult mai rele asupra cărora ne-am putea concentra, altele mult mai dăunătoare – cum ar fi împingerea a două milioane de copii și a familiilor lor în sărăcie.”

Liderul laburist, Keir Starmer, a descris grupul ca fiind „patetic”. „Cei responsabili trebuie să se confrunte cu întreaga forță a legii”, a spus el.
>>> Englezii au fost șocați să afle că regele Charles este urmașul lui Vlad Țepeș – Dracula. „Acum se explică”

”A fost devastator”

Alte persoane au încercat să oprească pulverizarea, iar un vizitator a reușit să ia o cutie de spray de la unul dintre protestatari. Sean Moran, un ghid, a spus: „A fost devastator. Am fost foarte nervos. Ne distram de minune și ne bucuram când s-a întâmplat. Există lichen viu pe pietrele acelea. Biologi din întreaga lume vin să-l studieze… S-au gândit la asta?”

Poliția din Wiltshire a declarat: „Am arestat două persoane în urma unui incident la Stonehenge în această după-amiază. În jurul prânzului, am răspuns la un raport conform căruia doi suspecți ar fi pulverizat vopsea portocalie pe unele dintre pietre. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au arestat două persoane, suspectate că ar fi deteriorat monumentul antic. Anchetele noastre sunt în curs de desfășurare.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cine este Gigi Ciobănică, românul condamnat la ani grei de închisoare la Birmingham

Lista completă a băncilor care nu percep comisioane pentru utilizarea cardurilor de debit în străinătate