in

Varianta Delta a coronavirusului, în război cu Marea Britanie. Focar de infecție pe nava amiral a marinei britanice

Varianta Delta a coronavirusului este în război cu Marea Britanie. Pe nava amiral a marinei britanice, portavionul HMS Queen Elizabeth a fost confirmat un focar. Nu se cunoaște cum a reușit virusul să ajungă la bord, mai ales că echipajul este restrâns, iar regulile sunt aspre.

HMS Queen Elizabeth se află în largul Oceanului Indian

Portavionul alături de un distrugător american și 10 avioane F35-B ale infanteriei marine a SUA (U.S.Marine Corps) – se află în prezent în Oceanul Indian, în cadrul unui turneu mondial în aproximativ 40 de țări.

Un purtător de cuvânt al Marinei Regale britanice a arătat într-un comunicat că „în cadrul testelor de rutină, un număr mic de marinari din cadrul grupului aeronaval a primit rezultate pozitive la COVID-19”.

„Întreg personalul detașat în cadrul grupului aeronaval condus de Marea Britanie a primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, iar la bord există o serie de măsuri de limitare a răspândirii infecției, precum măștile, distanțarea socială și urmărirea contactelor”, a indicat același purtător de cuvânt.

Potrivit BBC, numărul personalului echipajelor din componența acestui grup aeronaval este de 3.700.


Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, subliniase cu o zi în urmă că această desfășurare este un exemplu al modului în care militarii britanici și americani pot să acționeze ‘în mod unitar’ împreună.

Cercetătorii susțin că sute de mii de tineri vor avea de suferit din cauza COVID lung, în special cei nevaccinați.

Semnalul de alarmă vine din Marea Britanie, unde varianta Delta și-a făcut din plin prezența și relaxarea e pe cale să se producă, pe 19 iulie, după amânarea de o lună.

Explodează varianta Delta în Marea Britanie: 22.868 în 24 de ore. „Un contact de 5-10 secunde este suficient”

Cercetătorii de la Imperial College spun că al patrulea val pandemic – Delta – ar putea să afecteze sute de mii de tineri. Asta pentru că vaccinarea din Regatul Unit a atins cote importante, în special în rândul persoanelor în vârstă și vulnerabile, astfel că numărul celor care vor ajunge în spital sau vor deceda va fi infinit mai mic în comparație ce a provocat până acum coronavirusul.

Ei avertizează că, odată cu eliminarea restricțiilor, la începutul săptămânii viitoare, varianta Delta se va răspândi și mai accelerat în Marea Britanie, în special în rândul celor nevaccinați, adică al tinerilor. Numărul infectărilor ar putea urca la cel puțin 1 milion și maximum 2 milioane. Iar prognoza nu este prea bună, pentru că studiile făcute până în prezent arată că pacienții mai tineri nevaccinați au un risc ridicat de a manifesta simptome de COVID lung.


…Varianta Delta a coronavirusului, în război cu Marea Britanie. Focar de infecție pe nava amiral a marinei britanice…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
măștile rămân obligatorii

19 iulie: Măștile rămân OBLIGATORII pe transportul public din Londra și în spitale

La loc comanda: Guvernul Boris Johnson ruinează vacanțele britanicilor. Insulele Baleare, repuse pe lista galbenă după doar două săptămâni pe cea verde