in

Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea

Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea

Marea Britanie anunță că a început vaccinarea împotriva variolei, după depistarea cazurilor de variola maimuței, transmite Mediafax.

Până acum au fost vaccinați  mai mulți angajați din sănătate și alte persoane care ar fi putut fi expuse infectării.

Variola maimuței este o boală virală de obicei ușoară, caracterizată prin simptome de febră, precum și printr-o erupție cutanată cu umflături specifice. Există două tulpini principale: tulpina din Congo, care este mai gravă – cu o mortalitate de până la 10% – și tulpina din Africa de Vest, care are o rată de mortalitate de aproximativ 1%.

Identificată pentru prima dată la maimuțe, boala se răspândește de obicei prin contact apropiat și a apărut în mare parte în Africa de Vest și Centrală. Ea s-a răspândit rareori în alte părți, astfel încât acest nou val de cazuri în afara continentului a declanșat îngrijorare, notează Reuters. În Regatul Unit au fost raportate până acum 9 cazuri de tulpină vest-africană.

Nu există un vaccin pentru variola maimuței

Nu există un vaccin specific pentru variola maimuțelor, dar un vaccin împotriva variolei oferă o anumită protecție, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției britanice pentru securitate sanitară (UKHSA).

Datele arată că vaccinurile care au fost folosite pentru eradicarea variolei sunt eficiente în proporție de până la 85% împotriva variolei maimuțelor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.


PRIM PLAN

Variola maimuței lovește Europa. Boala s-a răspândit din Marea Britanie în Spania și Portugalia

Unele țări au stocuri mari de vaccin antivariolic ca parte a pregătirii pentru o pandemie, inclusiv Statele Unite. Producătorul de medicamente Bavarian Nordic, cu sediul la Copenhaga, a anunțat că a obținut un contract cu o țară europeană a cărei identitate nu a fost dezvăluită, pentru a furniza vaccinul său împotriva variolei, Imvanex, ca răspuns la epidemia de variola maimuței.

Primul caz european a fost confirmat pe 7 mai la o persoană care s-a întors în Anglia din Nigeria, unde variola maimuței este endemică. De atunci, Portugalia a înregistrat 14 cazuri, iar Spania a confirmat 7. Statele Unite și Suedia au raportat, de asemenea, câte un caz fiecare. Autoritățile italiene au confirmat un caz și suspectează alte două.

Între timp, în Marea Britanie, UKHSA a subliniat că recentele cazuri au fost predominant în rândul bărbaților care s-au autoidentificat ca fiind homosexuali sau bisexuali.


Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Ca-n Vestul Sălbatic! Mai multe persoane împușcate în Londra, în ultimele zile

Ca-n Vestul Sălbatic! Mai multe persoane împușcate în Londra, în ultimele zile

Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare

Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare