in

Vești proaste pentru consumatorii de vin și whisky din Marea Britanie: cresc drastic prețurile! Nu și pentru berea la halbă

Vești proaste pentru consumatorii de vin și whisky din Marea Britanie. Prețul unei sticle de vin ar putea crește cu 44 pence din această vară, după ce premierul a ales să înghețe taxele pentru bere, dar a anunțat creșteri drastice pentru vin și whisky.

Reducerea taxei va scădea cu 11 pence berea la halbă în comparație cu berea vândută în supermarketuri. “Berea britanică este caldă, dar taxa pe o halbă este înghețată”, a glumit cancelarul, citat de presa britanică.

Producătorii de vin și de whisky nu au reușit să vadă partea amuzantă a lucrurilor, fiind afectați de o dublă creștere a taxelor, avertizând că planurile luiJeremy Hunt vor “sufoca afacerile britanice”.

Citiți și: Concluzia unui studiu făcut de laburiști: nivelul de trai în UK ar putea rămâne în urma României în următorii şapte ani

Vești proaste pentru consumatorii de vin și whisky din Marea Britanie

O înghețare generală a taxelor pe alcool se va încheia la 1 august, ceea ce înseamnă că taxele vor crește în funcție de inflație, la 10,1%. Efectul asupra prețurilor va fi dublat de creșterea taxelor pentru băuturile cu concentrație mai mare de alcool, planificată ca parte a reformelor taxei pe alcool dezvăluite în 2021.

Acest lucru va însemna o creștere de 44 p a prețului unei sticle de vin cu o ABV mai mare de 12,5%, potrivit Wine & Spirits Trade Association (WSTA), în timp ce o sticlă de vodcă ar putea crește cu 76 p, iar iubitorii de porto vor scoate din buzunar 1,30 lire sterline pe sticlă.


Un număr mai mic de băuturi vor scădea în preț, inclusiv 14p la o cutie de G&T cu 5% și 7p la vinul spumant cu 12%, în timp ce guvernul a declarat că vor exista aranjamente tranzitorii pentru produsele cele mai afectate.

Cu toate acestea, directorul executiv al WSTA, Miles Beale, a avertizat că majorările “paralizante” ale prețului majorității băuturilor vor alimenta și mai mult inflația.

“Aceasta va aduce și mai multă suferință consumatorilor. Și va afecta afacerile britanice, în special pe cele din lanțul de aprovizionare din industria hotelieră, care încă încearcă să-și revină după pandemie.”

Importatorul de vinuri Daniel Lambert a declarat că impactul general ar fi scăderea veniturilor pentru Trezorerie din vânzările de vinuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Marea Britanie blochează TikTok

Marea Britanie a decis să blocheze TikTok pe telefoanele guvernamentale și ale funcționarilor publici

haos Marea Britanie pașapoarte funcționarii grevă

Va fi haos în Marea Britanie la pașapoarte, funcționarii care le eliberează vor face grevă timp de cinci săptămâni