in

Rachetele britanice „Starstreak” fac ravagii în Ucraina. Video cu un elicopter rusesc doborât

Rachetele britanice „Starstreak” fac ravagii în Ucraina. Elicopter rusesc doborât

O rachetă Starstreak de fabricație britanică a doborât un elicopter rusesc, la prima utilizare a acestor arme în Ucraina.

Sistemul Starstreak este o rachetă ghidată cu laser care navighează cu o viteză de peste trei ori mai mare decât cea a sunetului și poate doborî avioanele inamice care zboară la joasă înălțime sau elicopterele.

Marea Britanie furnizează și antrenează trupele ucrainene în utilizarea rachetelor antiaeriene de mare viteză, dar și furnizează armuri, căști și ghete de luptă.

Prim-ministrul Boris Johnson a insistat în repetate rânduri că Regatul Unit va oferi sprijin defensiv suplimentar Ucrainei, inclusiv un nou pachet de încă 6.000 de rachete, arată Daily Mail.

Imaginile filmate în Ucraina arată un elicopter rusesc Mi-28N doborât în regiunea Luhansk, rupt în două în timp ce coada îi este lovită de o rachetă portabilă.

Marea Britanie și SUA trimit arme ultramoderne în Ucraina

Videoclipul arată racheta Starstreak în acțiune, în prima săptămână de utilizare a acestor arme în războiul din Ucraina, a declarat pentru The Times o sursă din cadrul Ministerului Apărării.

Volodimir Zelenski: Rușii se retrag din nordul Ucrainei

Între timp, Zelenski a susținut că trupele ruse se retrăgeau din regiunea de nord a Ucrainei. El a spus: „Ocupanții își retrag forțele în nordul țării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă.”

Surse din Marea Britanie au dezvăluit că forțele de la Kremlin au rămas fără arme vitale și că acum nu își pot completa stocurile.

Zelenski a refuzat să comenteze dacă a ordonat un atac asupra unui depozit de combustibil rusesc. Într-un interviu pentru FOX News, el a spus că nu discută despre niciun ordin pe care îl emite în calitate de comandant șef.

Joi, au fost semnalate explozii și la un depozit de muniții din zona înconjurătoare a orașului.


..Rachetele britanice „Starstreak” fac ravagii în Ucraina. Video cu un elicopter rusesc doborât…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

record Marea Britanie

Record ABSOLUT de infectări cu COVID în Marea Britanie: 4,9 milioane de persoane

Boris Johnson spune că Vladimir Putin este un criminal de război: „Este disperat, invazia lui eșuează”

Boris Johnson spune că Vladimir Putin este un criminal de război: „Este disperat, invazia lui eșuează”