in

(VIDEO) Prima persoană repatriată în Europa după ce s-a infectat cu Ebola

Un avion militar avându-l la bord pe misionarul spaniol în vârstă de 75 de ani care s-a infectat cu virusul Ebola în Liberia, a aterizat joi la ora 07.15 GMT,  în apropiere de Madrid, a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.

Miguel Pajares Martin, prima persoană infectată cu acest virus care a fost repatriată în Europa, va fi transportat la baza aeriană din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, în secţia de boli infecţioase a spitalului Carlos al III-lea din Madrid.O altă misionară deţinătoare a unui paşaport spaniol şi care lucra în Liberia în acelaşi spital cu acesta, Juliana Bohi, se află, de asemenea, la bordul avionului Airbus A310, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter. Nu se ştie încă dacă ea a contractat virusul.


Ministerul Afacerilor Externe – atenţionare de călătorie din cauza epidemiei de Ebola

Amândoi au fost internaţi, împreună cu alte persoane, într-o secţie a spitalului Saint Joseph din Monrovia, al cărui director a decedat sâmbătă din cauza infectării cu Ebola, potrivit Ordinului San Juan de Dios care administrează instituţia.

Înaintea cazului preotului spaniol, doi americani – un medic şi o misionară – infectaţi cu virusul în Liberia, unde luptau împotriva epidemiei în cadrul unei organizaţii neguvernamentale umanitare, au fost repatriaţi şi internaţi într-un spital special echipat din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite.

Iată cum a fost pregătit avionul pentru transportul pacientului

Sursa: Mediafax

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înotătorul român Iancu Avram Marius se apropie de țărmul francez

Românul Iancu Avram Marius nu a reușit să treacă înot Canalul Mânecii