in

VIDEO – Protestele pentru Roșia Montană continuă la Londra. „Omorâți de cianură” în fața Parlamentului

Aproximativ 100 de persoane, români dar și britanici, au protestat, duminică, 6 octombrie, în cea de-a șasea săptămână de proteste de la Londra pentru interzicerea mineritului cu cianuri la Roșia Montană.Manifestația a avut loc în fața Parlamentului Britanic, iar la sfârșit a fost organizat un marș al tăcerii până la sediul Comisiei Europene.

Documentar despre Roșia Montană la Centrul Cultural Român: „Satul de la marginea prăpastiei”

Sute de români au protestat în Trafalgar Square: „Uniți, salvăm Roșia Montană!” – VIDEO

S-a scandat Uniți salvăm, Roșia Montană! și Opriți mineritul cu cianuri! Totodată, a fost organizată și „o sinucidere” metaforică, cei prezenți bând „cianură” și „murind” vreme de câteva minute.

Pe melodia Imagine, a lui John Lennon, au fost aprinse lumânări, iar un artist plastic a închipuit pe pânză, chiar în timpul demonstrației, un tablou simbolizând otrăvirea copiilor români cu cianură.

Ion Holban, unul dintre organizatori, a declarat că protestele nu se vor opri decât după ce legea mineritului, pe care protestatarii o consideră neconstituțională, va fi respinsă de Parlamentul României.

Protestele de la Londra au avut loc în același timp cu manifestații ale românilor din mai multe orașe ale lumii, din Statele Unite ale Americii și până în Noua Zeelandă.

Protestatarii cer, printre altele, respingerea proiectului de lege a mineritului de către Parlamentul României, includerea localității Roșia Montană în Patrimoniul UNESCO și demisia mai multor miniștri, inclusiv a premierului Victor Ponta: Dan Șova, ministrul marilor proiecte, Rovana Plumb, ministrul mediului, Daniel Barbu, ministrul culturii, Gheorghe Duțu, directorul ANRM.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandările xenofobe ale suporterilor români din meciurile României cu Ungaria şi Turcia, sancţionate dur de FIFA

Ministrul de Interne Theresa May respinge teoria valului de infractori români