in

Vizita președintelui SUA în UK, motiv de scandal. „Inflamarea tensiunilor în Irlanda de Nord, un război al cârnaților”, „Biden, un senil”

Susținătorii fervenți ai Brexitului din Partidul Conservator și DUP (Partidul Unionist din Irlanda de Nord) l-au atacat astăzi pe președintele american Joe Biden care nu dorește să se alăture Marii Britanii în „războiul cârnaților” cu UE asupra Irlandei de Nord, unii dintre ei spunând despre liderul american că este un „senil”.

Seniorii conservatori au reacționat furios după ce liderul SUA i-a dat o mustrare severă lui Boris Johnson pentru „inflamarea tensiunilor” din Irlanda de Nord și amenințarea procesului de pace.

Președintele SUA și-a folosit diplomații pentru a-și exprima „îngrijorarea” față de conflictul axat pe regulile comerciale post-Brexit convenite anul trecut de ambele părți, pe care Marea Britanie încearcă să le schimbe acum.

Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Marea Britanie. Avertisment pentru Boris Johnson

Statele Unite „au îndemnat puternic Marea Britanie să ajungă la un acord, chiar dacă acest lucru ar însemna „compromisuri nepopulare”, scrie Daily Mail.

Liderul DUP, Edwin Poots, l-a atacat pe Biden. Acesta a declarat pentru BBC: „Eeste efectiv o schimbare constituțională. Ar permite președintele Biden, de exemplu, Alaska, care este separată și distinctă de restul blocului SUA, dar încă face parte din SUA, să aibă legi din Canada și să aplice legile din Canada?”

Un deputat conservator anonim a declarat pentru Politico: „America ar trebui să-și amintească cine îi sunt aliații… din păcate este (Biden) atât de senil încât probabil că nu își va aminti ce îi spunem”.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că protocolul este „singura și unica soluție” pentru evitarea unei frontiere dure în Irlanda și că vede încă „lacune fundamentale” în punerea în aplicare a convenției de către Marea Britanie.

Liderii UE vor folosi summit-ul pentru a-i transmite lui Johnson că Marea Britanie și UE au fost de acord asupra protocolului care reglementează acordurile comerciale din Irlanda de Nord și că Marea Britanie trebuie să îl aplice și să nu facă modificări unilaterale.

„Vom discuta împreună într-o reuniune trilaterală din Cornwall. Suntem hotărâți să facem totul pentru a păstra pacea și stabilitatea pe insula Irlanda. Este important să existe un profund respect pentru protocol ”, a declarat von der Leyen într-o conferință de presă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Marea Britanie. Avertisment pentru Boris Johnson

ȘOCANT! În Anglia, mai ceva ca în Brazilia. Un bărbat a murit după o încăierare cu ciocane, cuțite și macete pe o stradă din Londra