in

Votul prin corespondență, dezastru total: 3.700 de înscrişi din diaspora

După luni întregi de campanii de informare susţinute, la care au participat miniştri, consilieri de stat, funcţionari, consuli şi ambasadori şi multe asociaţii din diaspora, rezultatele înscrierii pentru votul prin corespondenţă sunt catastrofale. În disperare de cauză, cu eforturi demne de cauze mai bune, MAE şi Poliţia.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondența sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării. AEP va comunica săptămânal datele privind numărul de solicitări de înscriere în Registrul electoral.

Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate, de aceea MAE a luat decizia de a distribui, la punctele de trecere a frontierei, atât cele terestre, cât și cele din aeroporturile internaționale, pliantul “Alegeri parlamentare – Cum puteți vota în străinătate” și un formular de înscriere în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare.

Potrivit unui comunicat de presă, acțiunea are loc prin intermediul Poliției de Frontieră. “Acțiunea face parte din ampla campanie de informare derulată de Ministerul Afacerilor Externe în vederea aducerii la cunoștința cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate asupra noilor modalități de exercitare a votului în străinătate: votul prin corespondență și votul la secțiile înființate la cererea alegătorilor în localitățile de domiciliu/ reședință. Ambele modalități presupun înscrierea în Registrul electoral și reprezintă alternative la varianta exercitării votului la secțiile organizate pe lângă sediile ambasadelor și consulatelor”, precizează MAE într-un comunicat.

Materiale informative realizate de MAE și de Autoritatea Electorală Permanentă sunt disponibile pentru cetățenii români din străinătate și la sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României. “Totodată, românii cu domiciliul sau reședința în străinătate interesați de informații referitoare la condițiile exercitării dreptului la vot la alegerile parlamentare din acest an pot accesa secțiunea specială dedicată acestui scrutin pe pagina de web a MAE, la adresa www.mae.ro/parlamentare-2016, pagina de Facebook a MAE, precum și site-urile misiunilor diplomatice”, adaugă sursa citată.

Liberalul Quintus despre românii din diaspora: „leneși și manipulabili”

Dan Stoenescu a avut carieră scurtă ca ministru al Diasporei. Dat afară, alături de ministrul Educației

Alegeri parlamentare: MAE recomandă alegătorilor români din străinătate să se înscrie din timp în Registrul Electoral

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


ABUZIV Ministerul Educației l-a dat afară fără preaviz pe consilierul pentru comunităţile din străinătate

O pisică a fost găsită în Paris, după ce a dispărut în Londra în urmă cu 8 ani