in

Vremea va fi scandinavă în Marea Britanie. Vine înghețul, probleme pentru persoanele vulnerabile!
Meteorologii prognozează că în Marea Britanie va fi mai frig decât la Reykjavik și Helsinki, cu temperaturi de până la -10 grade Celsius în Scoția.

Potrivit The Guardian, zonele din nord, precum Teesdale și Durham, sunt deja sub zăpadă, iar un avertisment cu privire la temperaturi extreme pentru această perioadă a fost distribuit în toată Marea Britanie.

Cu o zi înainte de începerea oficială a iernii, la 1 decembrie, scrie The Guardian, mercurul din termometre este de așteptat să scadă la -10 grade Celsius, în unele părți.

Vremea va fi mai rece în Marea Britanie decât în capitala islandeză, Reykjavik, unde se va înregistra un maxim de 7 grade Celsius, în această săptămână, în timp ce la Helsinki vor fi temperaturi între 3 și 4 grade Celsius.

Au fost emise avertizări de gheață pentru zonele nordice ale Scoției, în această noapte, 28 noiembrie, cu zăpadă în porțiunile mai înalte. Temperaturile vor scădea până joi și vineri, mai scrie The Guardian.

Departamentul Sănătății Publice (PHE) din Anglia a avertizat oamenii să aibă grijă de persoanele care pot fi afectate cel mai repede de frig. Dr. Thomas Waite, de la echipa de evenimente extreme din cadrul PHE, a declarat: „Având în vedere că vremea va deveni mai rece în toată țara în zilele următoare, este un moment bun pentru a ne îngriji de persoanele care pot fi expuse riscului de îngheț”.

Persoanele cu boli cum ar fi cele de inimă și  pulmonare, persoanele în vârstă și copiii mici pot resimți efectele vremii reci mai mult decât restul de noi.

Waite îi sfătuiește pe oameni să poarte mai multe haine subțiri, în loc de doar unul sau două articole groase de îmbrăcăminte și să mențină o temperatură în case de cel puțin 18 grade Celsius.

Șoferii din Scoția sunt avertizați de posibilele porțiuni înghețate pe unele drumuri. Comandanții navelor au fost anunțați să fie pregătiți pentru probleme din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și umede, în timp ce căile ferate din sud-vest prevăd „condiții de iarnă pentru transportul feroviar” în întreaga rețea, în această săptămână.

Pentru mai multe informații despre serviciile de tren din sud-vest, vizitați www.journeycheck.com/swr/.

Vremea rea ajunge în Londra. Vânt distrugător și furtuni de zăpadă în nordul Angliei și în Scoția
Marea Britanie, în criză după Brexit? Raport OCDE: Mai mulți șomeri, inflație mare și creștere economică slabă

Acasă-i România, Revelion 2018