in

West Bromwich. Un bloc plin cu români, evacuat de urgență. „Ați pus în pericol viețile copiilor”Un bloc de apartamente din West Bromwich, Staffordshire, în care locuiau 80 de persoane, cele mai multe de naționalitate română, a fost evacuat de urgență după ce, în urmă cu opt luni, se constatase că imobilul prezintă un risc ridicat de incendiu.

Potrivit Express & Star, blocul ar fi trebuit evacuat în urmă cu opt luni, după primul control, însă autoritățile au intrat în panică abia după tragedia de la Grenfell Tower, din centrul Londrei, unde au murit într-un incendiu devastator 80 de oameni.

La opt luni după verificare s-a constatat că nu au fost luate măsuri pentru sporirea siguranței în caz de incendiu. Consiliul local a anunțat că a informat imediat după control serviciul de pompieri și a îndemnat proprietarii fostului bloc de birouri să ia măsuri încă din luna noiembrie.

După opt luni s-a luat decizia evacuării apartamentelor. Philip Garrett, consilier UKIP, a declarat: „Dacă cineva găsește o problemă cu adevărat serioasă, trebuie să se facă ceva, mai ales dacă sunt copii acolo”.

Cu toate acestea, directorul executiv al Consiliului Local, Jan Britton, a negat că oamenii au fost mutați ca urmare a dezastrului din Londra, spunând că nu există o legătură directă.

Responsabilitatea primară a Consiliului în această chestiune este de a proteja copiii. Ca urmare a acestui fapt s-au inițiat acțiuni de executare”, a mai spus acesta. Unii rezidenți au fost cazați în hotelul Premier Inn din apropierea clădirii, până când se pot face alte aranjamente.

Concluzie șocantă după incendiul de la Grenfell Tower. Mii de oameni locuiesc în blocuri izolate cu materiale inflamabile

Londra. Bilanțul tragediei de la Grenfell Tower a ajuns la 79 de morți

12 persoane au murit în incendiul din centrul Londrei. O femeie și-a pierdut doi copii
Familia tânărului mort în accidentul de muncă din centrul Londrei are nevoie de ajutor pentru repatriere

Theresa May nu renunță la planurile sale: „ Libera circulație se încheie în martie 2019”