in

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor la plecare din Marea Britanie

Compania aeriană Wizz Air a fost cea mai slabă în ceea ce privește întârzierile zborurilor în Marea Britanie anul trecut, potrivit unei analize care a stârnit noi îngrijorări cu privire la planurile guvernului de a reduce schemele de compensare ale clienților.

S-a constatat că transportatorul maghiar – care operează zboruri pe distanțe scurte de pe 10 aeroporturi din Marea Britanie, inclusiv Belfast International, Cardiff, Edinburgh, Gatwick și Luton – a avut zboruri care au întârziat în medie cu 14 minute și 24 de secunde în 2021, cu câteva luni înainte ca ultimul haos de călătorie să se instaleze, scrie The Guardian.

Datele Autorității Aviației Civile, analizate de PA Media, au identificat compania Tui Airways ca fiind a doua cea mai slabă în ceea ce privește punctualitatea zborurilor cu plecare din Marea Britanie, urmată de British Airways, Virgin Atlantic și Loganair.

Companiile aeriene low-cost easyJet și Ryanair – două dintre cele mai rezervate companii aeriene din Marea Britanie – au apărut ca fiind cele mai punctuale dintre colegii lor. Doar transportatorul aerian irlandez, Aer Lingus, a avut rezultate mai bune, cu o întârziere de doar trei minute și 12 secunde.

În general, punctualitatea zborurilor a fost mai bună în 2021 decât înainte de pandemia Covid, datorită restricțiilor de călătorie care au redus numărul de zboruri.

Cu toate acestea, situația s-a deteriorat în acest an, din cauza lipsei de personal, aeroporturile și companiile aeriene având dificultăți în a ține pasul cu o revenire a călătoriilor după ridicarea restricțiilor Covid. Problemele de recrutare au dus la anularea a zeci de mii de zboruri.


Citiți și: O halbă de bere costă peste 7 lire sterline la Londra: „Este odios, nu-mi permit”

Întârzierile medii ale zborurilor de pe aeroporturile din Marea Britanie în 2021

1 Wizz Air: 14 minute și 24 de secunde
2 Tui Airways: 13 minute și 18 secunde
3 British Airways: 12 minute și 42 de secunde
4 Virgin Atlantic: 12 minute
5 Loganair: 11 minute și 30 de secunde
6 Air France: 11 minute și 12 secunde
7 Lufthansa: 10 minute
8 KLM: opt minute și 42 de secunde
9 Eastern Airways: șapte minute și 48 de secunde
10 Jet2.com: șapte minute și 42 de secunde.
11 American Airlines: șapte minute
12 Ryanair: șase minute și șase secunde
13 EasyJet: patru minute și 36 de secunde
14 Aer Lingus: trei minute și 12 secunde

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Băiat de 15 ani înjunghiat în Dagenham, luptă pentru viața lui la spital

Peste £2 milioane compensație pentru pierderea piciorului