in

Wizz Air oferă bilete gratuite pe ruta România – Marea Britanie refugiaților ucraineni

Wizz Air Ucraineni

Compania aeriană Wizz Air a anunțat, joi, 12 mai, că, în parteneriat cu organizațiile non-profit Choose Love, Fundația Shapiro, Fundația Steve Morgan și USPUK, va oferi 10.000 de bilete gratuite refugiaților ucraineni pentru a călători din țările vecine Ucrainei (Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia) către Marea Britanie, informează operatorul aerian, citat de Adevărul.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că, în parteneriat cu Choose Love, The Shapiro Foundation, Fundația Steve Morgan și USPUK vom oferi 10.000 de bilete gratuite pentru refugiații ucraineni pentru a călători din țările vecine ale Ucrainei în Marea Britanie, în s susținerea schemei de vize „Case pentru Ucraina” a guvernului britanic.

Refugiații ucraineni care doresc să rezerve un bilet gratuit o pot face accesând: https://wizzair.com/#/rescue.

Sperăm ca această inițiativă să ajute mulți ucraineni să ajungă în curând într-un loc sigur în Marea Britanie.”, au transmis reprezentanții companiei pe Facebook.

Potrivit datelor transmise de Agerpres, numărul indicat de bilete (10.000) la prețul de 0 EUR se aplică conform disponibilității zborurilor selectate ce decolează până pe 15 iunie 2022. Sunt incluse un bagaj de mână (maximum 40x30x20 cm) și un bagaj de cală înregistrat la check-in (până la 32 kg).

Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe https://wizzair.com/#/rescue.

Biletele gratuite Wizz Air sunt disponibile pe un total de 61 de rute pe care compania aeriană le operează din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia către Marea Britanie.

Românii din Anglia se implică în criza refugiaților. Stefi Banu, ROconect: „Comunitatea s-a mobilizat exemplar”

În ceea ce privește zborurile din România, biletele gratuite sunt disponibile pentru următoarele rute: București- Birmingham; București- Doncaster Sheffield; București- Edinburgh; București- Londra Gatwick; București- Liverpool; București-Londra Luton; Bacău -Liverpool; Bacău-Londra Luton; Cluj-Napoca-Birmingham; Cluj-Napoca-Doncaster Sheffield; Cluj-Napoca-Londra Luton; Constanța-Londra Luton; Craiova-Birmingham; Craiova-Londra Luton; Iași-Liverpool; Iași-Londra Luton; Satu Mare-Londra Luton; Sibiu-Londra Luton; Suceava-Londra Luton; Timișoara-Londra Luton și Târgu Mureș-Londra Luton.

Inițiativa va fi lansată în acest weekend cu 10.000 de bilete gratuite disponibile pentru călătorii efectuate în perioada 14 mai – 15 iunie.

Pentru a marca lansarea, reprezentanți ai Wizz Air, Choose Love, Fundația Shapiro, Fundația Steve Morgan, USPUK și Guvernul Marii Britanii se vor reuni sâmbătă pe aeroportul Luton din Londra pentru a primi refugiații ucraineni – care sosesc cu zborurile Wizz Air din Cracovia și Varșovia, Polonia – și pentru a-i pune în legătură pe aceștia cu persoanele de sprijin din Marea Britanie.

Scopul acestei inițiative este de a pune la dispoziția refugiaților ucraineni călătorii gratuite în această perioadă de criză. De asemenea, Wizz Air își dorește să sprijine schema pentru vize „Homes for Ukraine” a Guvernului Marii Britanii, permițând refugiaților ucraineni să se stabilească în Marea Britanie cu sponsorii lor.

Începând cu 5 mai, Guvernul Marii Britanii a eliberat peste 95.000 de vize ucrainenilor în cadrul schemei sale „Homes for Ukraine”. Peste 37.000 au sosit deja în Marea Britanie, iar această nouă inițiativă va permite și mai multor familii ucrainene să fie primite în Marea Britanie în următoarele săptămâni.


Wizz Air oferă bilete gratuite pe ruta România – Marea Britanie refugiaților ucraineni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Un român din doi s-a gândit să emigreze după declanșarea războiului din Ucraina

Un român din doi s-a gândit să emigreze după declanșarea războiului din Ucraina

Guvernul britanic refuză să facă publice documente cu privire la numirea unui miliardar rus în Camera Lorzilor

Guvernul britanic refuză să facă publice documente cu privire la numirea unui miliardar rus în Camera Lorzilor