in

Zeci de mii de luptători ISIS ajung în Ucraina pentru a-l ajuta pe Putin

Zeci de mii de luptători ISIS ajung în Ucraina pentru a-l ajuta pe Putin

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), un grup neguvernamental sirian, a raportat că peste 40.000 de luptători sirieni ISIS s-au înregistrat pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina.

Este vorba despre membri ai miliției Al-Qatarji pentru recrutare, arată SOHR. Gruparea a fost sancționată de SUA pentru apropierea de regimul Assad și ISIS și va lupta alături de Rusia, ca „mercenari” în Ucraina.

Și consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mykhailo Podolyak, a spus: „Rusia angajează ISIS”.

Fostul consilier pentru securitate națională a Casei Albe, H. R. McMaster, a declarat că președintele rus Vladimir Putin este destul de „disperat”, armata lui având „probleme reale”.

MacMaster a declarat pentru CBS News: „Rusia devine cu adevărat disperată – nu numai cu această acțiune de a încerca să interzice rutele de aprovizionare, ci și cu încercarea de a pune bazele, poate, pentru utilizarea armelor chimice, ceea ce este îngrijorător.”

Rusia a mai pierdut un general în Ucraina. Șapte membri ai forțelor de elită ruse, eliminați de ucraineni

Săptămâna trecută, Putin a spus consiliului de securitate al Rusiei: „Dacă există acești oameni care vor să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict.”

Președintele Ucrainei i-a descris pe recruții ISIS sirieni drept „nenorociți” care călătoresc într-o „țară străină” pentru a ucide pur și simplu oameni.

Generalul Ben Hodges, care a comandat anterior armata SUA în Europa, a declarat pentru CBS News: „Cred că ei [rușii] rămân fără timp, muniție și forță de muncă.”

Generalul Hodges a adăugat că „rapoartele cu privire la moralul scăzut, disensiuni între comandanți, revoltă, dezertare etc. — toate în primele două săptămâni” sunt „indicatori foarte clari ai problemelor majore” pentru forțele lui Putin.


…Zeci de mii de luptători ISIS ajung în Ucraina pentru a-l ajuta pe Putin…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2]

Imagini apocaliptice în Londra. „Ploaia de sânge” a ajuns în Anglia

Imagini apocaliptice în Londra. „Ploaia de sânge” a ajuns în Anglia

Băiatul unor români din Liverpool moare după ce a fost dus acasă de la spital

Băiatul unor români din Liverpool moare după ce este dus acasă de la spital