in

Protestatarii anti-restricții incendiază Europa. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe. Austria impune un nou lockdown

Protestatarii anti-restricții incendiază Europa. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe. Austria impune un nou lockdown

Zeci de mii de oameni au protestat în orașe din Europa în weekend, în timp ce autoritățile încearcă înăsprirea restricțiilor COVID-19 pentru a face față unui nou val de infecții cu coronavirus.

Austria a impus un nou lockdown național pentru a aborda creșterea cazurilor de COVID-19, în timp ce zeci de mii de protestatari s-au adunat în orașe din întreaga Europă, scrie Sky News.

Este primul lockdown de când vaccinurile au devenit disponibile pe scară largă, majoritatea locurilor publice – cum ar fi restaurante, cafenele, baruri, teatre, magazine neesențiale și frizerii – fiind obligate să se închidă timp de 10 zile, cu o potențială prelungire de încă 20 de zile.

În acest timp zeci de mii de oameni s-au adunat în orașe din Europa, în weekend, pentru a proteta împotriva autorităților care doresc să înăsprească restricțiile COVID-19 pentru a reduce ultimul val de infectări.

Va fi vaccinarea OBLIGATORIE în Regat? Ce spune ministrul britanic al Sănătății

Guvernul austriac a spus că oamenii pot ieși din case doar din motive esențiale, cum ar fi mersul la muncă sau cumpărarea de lucruri esențiale, și pot merge, de asemenea, la plimbare, unde se pot întâlni doar cu o persoană dintr-o altă gospodărie.

Celebrele piețe de Crăciun au fost închise și doar cei care au fost vaccinați vor putea folosi teleschiul.


Hotelurile se vor închide pentru turiștii care nu erau deja cazați acolo când a început blocarea, dar locurile de muncă și școlile vor rămâne deschise, deși guvernul a spus că părinții ar trebui să țină copiii acasă, dacă este posibil.

Numărul de cazuri noi zilnice în Austria s-a situat între 14.000 și 15.000 în ultimele zile – în creștere bruscă de la doar câteva sute pe zi, în timpul verii, și sub 3.000 pe zi, în cea mai mare parte a lunii octombrie.

Proteste cu torțe și pancarte în Viena

Zeci de mii de protestatari – mulți din grupuri de extremă dreapta – au mărșăluit prin Viena în weekend, cu torțe aprinse și pancarte pe care scria „Corpul meu, alegerea mea”, în timp ce alții au ars măști medicale de protecție.

Vaccinurile anti-COVID devin OBLIGATORII prin lege. Prima țară din Europa care face acest lucru

Protestatarii au aruncat artificii și sticle, în timp ce poliția a folosit sprayuri cu piper. Mai multe persoane au fost arestate dar poliția nu a precizat câte.

Și în alte orașe din Europa au avut loc proteste asemănătoare, din cauză că guvernele se confruntă cu un echilibru delicat între încercarea de a controla boala și menținerea unei redresări economice fragile.

Olanda și Belgia, incendieri și ciocniri violente cu poliția

În Olanda, revoltele au izbucnit pentru a treia noapte la rând, duminică seara, în mai multe orașe, printre care Leeuwarden și Groningen în nord, Enschede în est și Tilburg în sud.

Două meciuri de fotbal din liga profesionistă olandeză au trebuit să fie întrerupte sâmbătă, după ce fanii au pătruns pe stadioane, în timp ce poliția de la Haga a declarat că cinci ofițeri au fost răniți în timp ce încercau să oprească revoltele tinerilor.

Cele mai violente scene au avut loc vineri seara la Rotterdam, unde poliția s-a ciocnit cu o mulțime de tineri furioși care au dat foc și au aruncat cu pietre, fiind dispuse 51 de arestări.

În Belgia, zeci de mii de oameni au mărșăluit duminică prin Bruxelles, pentru a protesta împotriva restricțiilor COVID-19 impuse pentru a contracara cea mai recentă creștere a cazurilor de coronavirus.

Polițiștii estimează că 35.000 de persoane au plecat acasă când demonstrația a devenit violentă, câteva sute de oameni începând să spargă mașini și să incendieze coșurile de gunoi, în timp ce poliția a răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Trei polițiști și un demonstrant au fost răniți în confruntări. În plus, 42 de protestatari au fost reținuți și doi au fost arestați și acuzați, a transmis poliția.

Proteste la Zagreb și Zurich

În Croația, mii de oameni au protestat în capitala Zagreb, ținând steaguri croate, simboluri naționaliste și religioase și bannere anti-vaccinare.

Mii de oameni s-au adunat și la Zurich pentru a protesta împotriva ideii unui certificat elvețian COVID, care ar putea deveni obligatoriu pentru intrarea în unele locuri publice. Spre deosebire de protestele anterioare din capitala Berna, demonstrațiile de weekend au fost pașnice.

Noile restricții din Austria vin la o săptămână după ce au fost impuse restricții pentru cei care nu sunt vaccinați, dar guvernul a spus că va face vaccinarea obligatorie de la începutul lunii februarie.

Doar 65% din populația austriacă este complet vaccinată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin Botezatu și-a deschis magazin la Londra

Cătălin Botezatu și-a deschis un magazin la Londra

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Pulsoximetrele nu măsoară corect saturația de oxigen”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Pulsoximetrele nu măsoară corect saturația de oxigen”