in

Zelenski: „Abramovici și alți oligarhi au spus că își mută afacerile în Ucraina ca să evite sancțiunile”

zelenski abramovici

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că oligarhul rus Roman Abramovici s-a implicat în ajutorarea Ucrainei, după invazia Rusiei.

Acesta se numără printre miliardarii ruși care au fost sancționați în urma invaziei începute de Vladimir Putin. Ca urmare a acestor informații, Trezoreria Statelor Unite ale Americii a decis ca sancțiunile pentru Abramovici să fie amânate.

Mai mult, Kremlinul a mărturisit că acesta a jucat un rol timpuriu în discuțiile de pace care au avut loc după invazia Ucrainei. Cu toate acestea, procesul se află acum în mâinile negociatorilor, conform The New York Times.

„Din câte știu eu, el a ajutat în problema umanitară: cu convoiul umanitar care a scos oamenii din Mariupol”, a declarat Zelenski.

Otrăvirea lui Roman Abramovici. Ucrainenii neagă: „Nu ne-am simțit rău”

Cu toate acestea, Mariupol este cel mai afectat oraș din Ucraina de către bombardamentele rușilor, iar planurile de evacuare nu au funcționat așa cum s-a dorit.

„Au existat o mulțime de semnale din partea lui [Abramovici] și a altor oameni de afaceri care și-au oferit ajutorul”, a mai spus Zelenski.

„Spuneau că sunt gata să dea bani, să își mute afacerile în Ucraina, atâta timp cât ar putea ocoli sancțiunile. Sunt sigur că nu vin dintr-un punct de vedere patriotic. Este doar o pierdere a confortului vieții cu care sunt obișnuiți. Iar situația din acest punct de vedere este destul de gravă în acest moment, așa că ei caută o soluție”, a mai spus Zelenski.


…Zelenski: „Abramovici și alți oligarhi au spus că îți mută afacerile în Ucraina ca să evite sancțiunile”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Marea Britanie trimite avioane în România: „Spuneți mersi că apărăm teritoriul UE!

Marea Britanie trimite avioane în România: „Spuneți mersi că apărăm teritoriul UE!

O combinație mortală de boli amenință Marea Britanie. Ce este flurona și ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome

O combinație mortală de boli amenință Marea Britanie. Ce este flurona și ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome