in

Zi CRUCIALĂ pentru Theresa May, conservatorii pro-Brexit se pregătesc să dărâme guvernul
Conservatorii pro-Brexit se pregătesc să dărâme guvernul May vineri noaptea, în cazul în care la Bruxelles nu se va ține cont de poziția acestora în cadrul negocierilor.

Astfel, scrie Daily Express, un deputat conservator a declarat pentru această publicație: „Am putea prăbuși guvernul vineri noaptea”.

„Dacă se trece peste linia roșie a Brexit [la Bruxelles] și se pare că asta se va întâmpla, atunci «Brexiterii» își vor retrage sprijinul, iar miniștri Boris [Johnson], David Davis și ceilalți susținători ai Brexit vor pleca”, a mai declarat parlamentarul.

„Parlamentarii pro-Brexit sunt gata și sunt dispuși să apese pe trăgaci. Vineri se pare că ar putea să fie ziua în care se decide soarta primului ministru”, a declarat și unul dintre membrii cabinetului pentru Daily Express.

Premierul a încercat să-i reasigure pe parlamentari că a fost angajată să încheie o înțelegere clară privind Brexit, care să permită Marii Britanii să-și recâștige destinul și să încheie noi negocieri comerciale lumea largă.

Declarația Theresei May a venit după ce oponentul său, Rees-Mogg, a avertizat-o că este în pericol să împartă partidul întocmai ca un predecesor care a aruncat conservatorii într-o „sălbăticie politică” de aproape trei decenii în secolul al XIX-lea, ca urmare a diviziunilor asupra reformelor comerciale.

Un fond de campanie de 750.000 de lire sterline a fost creat de susținătorii lui Rees-Mogg, în cazul în care Theresa May va pierde puterea, mai scrie Daily Express.

Acest fond ar fi dovada cea mai recentă că susținătorii Brexit sunt pregătiți să îl instaleze în fruntea guvernului pe Ress-Mogg, pentru a salva situația.

De asemenea, au exista voci care au anunțat că Marea Britanie se îndreaptă către o înțelegere de tip norvegian cu Uniunea Europeană, situație care nu convine miniștrilor pro-Brexit.

Peter Bone, unul dintre cei mai vehemenți susținători ai unui Brexit total, a declarant: „Primul ministru trebuie doar să ne dea Brexit-ul pe care l-au votat cei din Marea Britanie și să mențină liniile roșii, fără uniune vamală, fără piață unică și fără hotărârile Curții Europene de Justiție”.

Theresa May respinge cu fermitate o propunere a UE de a menține Irlanda de Nord în Uniunea Vamală în cazul în care nu se va găsi o altă soluție la timp, ceea ce ar însemna o frontieră între această țară și Regatul Unit.

Cel mai mare sponsor al Brexit, legături suspecte cu Moscova
Cel mai mare sponsor al Brexit, legături suspecte cu Moscova

Miniştrii britanici s-au pregătit de moartea reginei Elisabeta II. Ce prevede protocolul în această situație