in

Povestea lui Ovidiu și cum a pierdut mii de lire în UK


Locuiesc în Anglia de peste doi ani și doream să împărtășesc un pic din experiența mea în legătură cu transferul banilor în România. Cu timpul, am folosit mai multe modalități de a transfera bani acasă, inclusiv transfer bancar, Western Union, Moneygram etc. În total, cred că am plătit mii de lire în taxe de transferuri, toate variantele menționate mai sus având tarife mari și variabile în funcție de suma trimisă. Dar cea mai rea a fost experiența în sine. În general, transferul bancar dureaza câteva zile bune, deci nu este o opțiune pentru situațiile urgente. Plus, aceste metode de transfer învechite implică atât expeditorul, cât și recipientul să meargă personal la sucursală pentru a trimite /primi suma de bani. Sunt necesare acte de identitate, adrese exacte ale sucursalelelor și tot felul de parole, iar dacă nu reușiți să ridicați banii din diverse motive într-o anumită perioadă de timp, există riscul să pierdeți banii.Știu sigur din experiența mea și a prietenilor că mulți din România trebuie să meargă la sucursală pentru a se familiariza cu procesul inainte ca banii să fie măcar trimisi. Nu este deloc plăcut să treci prin toate astea, având în vedere câți bani plătești. Și asta nu pentru că sunt pretențios, ci pur și simplu am un program foarte încărcat și rar sunt liber când aceste sucursale sunt deschise, iar părinților mei din ce în ce mai bătrâni le este greu să meargă să ridice banii.

Din fericire, tehnologia a mai evoluat, iar acum este disponibil și în Romania serviciul Opal Transfer. Cu Opal Transfer nu trebuie să merg nici eu la sucursală să trimit banii (deși este disponibilă și această opțiune), dar nici familia mea de acasă. Totul se poate face de aici, pe internet, sau prin aplicația de mobil foarte ușor de folosit, iar în România banii ajung direct în contul bancar al părinților, în lei. Rata de transfer este foarte bună iar dacă trimit până la ora 12:00 în aceași zi, banii vor ajunge în contul părinților mei ÎN ACEEAȘI ZI.

Nu pot să spun cât de mult m-a ajutat acest serviciu, mai ales prin faptul că este foarte ușor de folosit, atât de expeditor și de destinatar. Este practic un serviciu 24/7. Durata scurtă a transferului este cel mai mare avantaj. Știm bine că în România pensia mai poate întârzia, dar ratele la bancă ba.

Și în final, unde mai pui că Opal Transfer costă doar 50p pe transfer, indiferent de sumă ? Practic, acum pot face cam 100 de transferuri cu banii pe care i-aș fi plătit pentru unul singur acum câțiva ani. Asa că, dacă aveți nevoie să transferați bani în țară, va recomand cu încredere Opal Transfer. Este rapid, sigur, ușor de folosit și ieftin!

Ovidiu

Tu cum trimiţi bani în ţară? Vrei să înveţi un mod simplu şi rapid?

Cum îi răsplăteşte statul pe românii din străinătate care trimit miliarde în ţară

 

 
Rata ocupării forței de muncă în Marea Britanie, cea mai ridicată din 1970

Cum va arăta Guvernul Viorica Dăncilă. 15 miniştri noi. Vor fi patru vicepremieri