Menu
in

17 români din Marea Britanie, beneficiari ai programului Diaspora ReSTART

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2021 proiectul Diaspora ReSTART (POCU/89/3/7/107561), proiect cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de încurajarea antreprenorialului şi a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non agricol în zona urbană din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale și susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial și inovator a 409 de persoane din Diaspora care doreau să inițieze o activitate independentă, prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenorialului;

2. Creșterea gradului de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenorialului, care poate fi o opțiune de carieră pentru fiecare, prin desfășurarea unei campanii de promovare;

3. Încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 48 de start-up-uri;

4. Creșterea ocupării în regiunile mai slab dezvoltate ale României prin crearea a 120 de locuri de muncă în întreprinderile nou înființate, din care 117 locuri de muncă au fost menținute timp de 6 luni de la finalizarea perioadei de implementare a planurilor de afaceri.

Prin intermediul proiectului au fost înființate 48 de firme de către antreprenori cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Dintre aceștia, 16 antreprenori sunt de gen feminin. Firmele își desfășoară activitatea în zona comerțului, repararea autovehiculelor și motocicletelor, HoReCa, activităților profesionale, științifice și tehnice, activități de servicii și activități de spectacole, culturale și recreative.

Afacerea ta acasă: 40.000 de euro nerambursabili, finanțare europeană, pentru start-up-ul tău în România prin proiectul Diaspora ReSTART. Înscrie-te până cel târziu 1 august 2018!

Start-up-urile care au finalizat cu succes implementarea planurilor de afaceri au creat și menținut un număr de 117 locuri de muncă, în fiecare regiune a țării (cele mai multe în regiunea Nord-Est – 37 de locuri de muncă).

După țara de reședință la momentul înscrierii în proiect, alocarea antreprenorilor finanțați este următoarea:

1. Marea Britanie – 17 persoane

2. Spania – 11 persoane

3. Italia – 6 persoane

4. Germania – 3 persoane

5. Franţa, Moldova, Olanda – câte 2 persoane

6. Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA – câte 1 persoană

Dintre antreprenorii care au primit finanțare, doar 19 au studii superioare.

Bugetul total al proiectului a fost de 17.081.480,70 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene și a Guvernului României a fost în valoare de 16.967.742,36 lei. Proiectul a fost implementat la nivelul regiunilor mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) și a avut o durată de implementare de 40 de luni (19.09.2017 – 18.01.2021).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version