Menu
in

A dormit pe străzile Londrei timp de trei săptămâni. Un român de doar 17 ani a rămas pe drumuri după ce a fost concediat din cauza pandemiei

George, un băiat de 17 ani, din Forăști, judeţul Suceava, abandonat pe străzile Londrei timp de câteva săptămâni, se întoarce în sfârşit în ţară.

Tânărul a venit în Marea Britanie în urmă cu câteva luni, împreună cu tatăl şi fratele său, cu buletinul și o procură din partea mamei.

Au muncit toţi trei la o spălătorie auto, dar după izbucnirea pandemiei de coronavirus, au rămas fără loc de muncă. Pentru că nu au mai avut bani să-și achite camera închiriată, la negru, au fost aruncaţi în stradă. Tatăl și fratele mai mare au reușit să-și găsească de muncă, în agricultură, la o fermă din afara Londrei, dar pe el nu l-au luat, fiind minor.

Astfel, George a ajuns să doarmă prin parcurile din nordul Londrei timp de aproape trei săptămâni, iar mâncarea a fost un adevărat lux în acest timp.

Mai mult, băiatul a rămas și fără cartea de identitate, după ce a luat pe datorie, de la un magazin, o pâine și o bucată de salam, iar patronul, indian, i-a oprit buletinul drept garanție. 

Fără un act și fără un tutore legal care să gireze pentru el, era ca și cum George nu ar fi existat, iar autoritățile române de la Ambasada din Londra nu păreau să găsească soluții.

«Nu ne putem lupta cu Dumnezeu»

În tot acest timp, acasă, la Forăști, mama băiatului s-a rugat, poate cineva face o minune și îi va ajuta copilul.

”Sunt înnebunită. Nici nu mai știu ce-i cu mine. Au stat vreo trei săptămâni pe străzi. Au dormit prin parcuri. Toți trei au lucrat la o spălătorie auto și stăteau într-o cameră închiriată, în Nordul Londrei. Nu aveau niciun fel de acte. Ei au rămas fără muncă și nu au mai avut bani de chirie. I-a scos în stradă. Acum soțul și băiatul cel mare vor munci la o fermă, am înțeles că la strâns căpșuni. Sper să fie bine, să poată să-l ajute și pe cel mic, să-și închirieze o cameră pe undeva. Eu stau acasă, cu o fată de 15 ani, bolnavă de inimă, fără nicio sursă de venit. Trebuia să merg la Iași, la Spitalul ”Sfânta Maria”, la control cu ea, dar mi-a spus doamna doctor că trebuie să mai aștept până se termină toată nebunia asta. Sper să nu i se facă rău. Are probleme de mică. A fost operată la șapte ani și de atunci tot probleme. Când leșină, sun la salvare și o duce la Spital la Fălticeni. O ține câteva zile și se mai înzdrăvenește. Ce putem face?! Nu ne putem lupta cu Dumnezeu. Trebuie să acceptăm tot ce ne dă”, a povestit pentru obiectivdesuceava.ro, Irina Guzu, mama tânărului.

Şi, în cele din urmă, rugăciunile mamei se pare că au fost auzile, George fiind luat în grijă de reprezentanții Ambasadei României, care i-au rezolvat problema documentelor și i-au luat bilet la avion pentru a se întoarce acasă zilele următoare. Momentan, autoritățile române din UK, cu sprijinul unor voluntari, îi asigură cazare și mâncare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version