Menu
in

A fugit din România la 14 ani din cauza sexualității sale, iar acum este un prosper artist în Liverpool

Un tânăr de 20 de ani, care a fugit din țara natală din cauza homofobiei, este acum un artist „drag queen” în Liverpool.

Alin Birjan, cunoscut sub numele de scenă Dys Alexia, a părăsit România la vârsta de 14 ani, spunând că „nu va avea niciun viitor acolo”.

Alin și familia sa s-au mutat în Marea Britanie pentru a putea începe o nouă viață și spune că Liverpool i-a primit cu brațele deschise.

Acum, Alin este „Drag queen” profesionist: „Dumnezeu știe ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi rămas în România. Probabil că nu aș fi aici să-mi spun povestea.”

„În secunda în care am plecat, oamenii au început să șoptească, inventând tot felul de zvonuri despre mine”, a declarat Alin pentru Liverpool Echo.

Alin a povestit cum era agresat la școală încă de la 12 ani, când și-a făcut cunoscută identitatea sa sexuală.

„În fiecare dimineață trebuia să trec pe acest hol pentru a ajunge la cursuri și întotdeauna era un grup de băieți care aștepta pe hol să trec, astfel încât să mă poată insulta, să mă scuipe sau chiar să mă împingă ”, își aduce aminte tânărul.

El a continuat: „A trebuit să suport bullying-ul timp de doi ani, înainte ca totul să devină prea mult și situația să scape de sub control. Chiar și atunci când mama a încercat să oprească hărțuirea, de fapt lucrurile s-au înrăutățit.”

Român din Marea Britanie, umilit și lovit de polițiștii din Cluj: «Te duci la solar, bulangiule? Ești homosexual?»

El spune că nu s-ar mai întoarce niciodată în România, deoarece nu mai are „nimic acolo decât amintiri urâte pe care nu dorește să le retrăiască”.

Alin spune că experiențele sale negative din adolescență i-au permis să aibă acum două afaceri de succes și o carieră, precum și să-și cunoască iubitul.

„Am încercat să mă sinucid de trei ori și aproape am reușit, a trebuit literalmente să fiu târât afară din România pentru că era atât de rău acolo, iar acum am atât de mult succes în ceea ce fac”, s-a mai destăinuit el.


///A fugit din România la 14 din cauza sexualității sale, iar acum este un prosper artist în Liverpool///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.7]
Exit mobile version