in

A plecat din Oradea şi a ajuns să aibă grijă de look-ul mai multor vedete din UK: «La început mi-am câştigat traiul ca bonă»

În urmă cu 11 ani Laura Ciordaş pleca din Oradea. Făcuse Liceul Pedagogic din Zalău şi mai apoi Facultatea de Asistenţă Socială din Cluj-Napoca, dar nu profesase în domeniu simţind că nu i se potriveşte. A ajuns să lucreze într-un salon, după ce a făcut un curs de coafură. La Oradea s-a mutat după ce l-a cunoscut pe internet pe cel care avea să-i devină soţ.

A emigrat motivată de dorinţa de a-şi ajuta mama

Gândul de a emigra i-a venit în 2008, după moartea tatălui său. Dorea să facă suficienţi bani cât să o ajute pe mama sa rămasă singură.

“Mama avea nevoie de sprijin financiar şi nu o puteam ajuta din ceea ce câştigam în Oradea”, a spus tânăra pentru ebihoreanul.ro.

La 21 ani a ales să plece singură în Londra, primii ani câştigându-şi traiul ca bonă. După un an, a ajuns în Marea Britanie şi soţul său.

Întâmplarea a făcut ca, în 2014, să vadă pe Facebook anunţul unui curs de două zile de microblading susţinut de un sârb foarte cunoscut în domeniu, Branko Babić, care urma să aibă loc în Spania, chiar de ziua ei, pe 8 august. Laura a vrut să încerce noua tehnică, ce se anunţa revoluţionară. “Cursul a costat 3.000 euro, o avere pentru mine, dar am ştiut că trebuie să merg”, îşi aminteşte ea.

“Pictoriţa” de sprâncene

Microblading-ul este o tehnică de tatuare semi-permanentă a sprâncenelor cu pigmenţi non-toxici care intră în piele cu ajutorul unor ace de dimensiuni foarte mici. Cel care o practică trebuie să deseneze, asemenea unui artist, fiecare fir de sprânceană, imitând grosimea şi sensul de creştere al firelor naturale ale clientului. Procedura a devenit foarte populară în ultimii ani căci, în urma ei, sprâncenele arată natural, ceea ce nu se întâmplă în cazul tatuajelor clasice. În plus, sprâncenele îşi păstrează noul look timp de până la trei ani.

Tânăra s-a specializat şi a primit diploma de “brow artist”. “La început am publicat un anunţ pe un grup de Facebook în care erau membre românce stabilite în Marea Britanie. Le-am spus că ofer pentru zece femei câte o procedură de microblading gratuită pentru a putea să-mi formez o clientelă şi să exersez”, a povestit ea.

Rezultatele le-a publicat apoi pe paginile sale de Instagram şi Facebook. Tot mai multe cliente au început să o caute. În cele din urmă, Laura a început să lucreze într-un salon cochet de pe Sloane Square, în inima Londrei. Odată cu mutarea au crescut şi preţurile: de la 150 la 595 de lire pentru o astfel de procedură.

Femeia din spatele look-ului lui Michelle Keegan

Laura a ajuns să îi deseneze sprâncenele lui Michelle Keegan, una dintre cele mai cunoscute şi iubite actriţe britanice. Vedeta a scris pe blogul său despre orădeancă, iar apoi faimoasa revistă “Hello!” a publicat un articol în care a prezentat-o pe Laura ca fiind femeia din spatele look-ului lui Michelle Keegan. A fost un moment cheie în cariera româncei.

Portofoliul ei nu se opreşte însă aici. Tehniciana le-a mai făcut sprâncenele actriţei Lucy Pinder şi analistului financiar Grace Peters de la banca JP Morgan. Desigur, şi româncele vin la ea. Mai mult, la tehnica Laurei au apelat şi membrele a două case regale din Europa şi Asia, cu care Laura a încheiat un contract prin care i se interzice să le dezvăluie numele, dar şi ţara din care fac parte, pentru că tatuajul nu este permis în tradiţia lor.

Pentru că a evoluat atât de repede şi este talentată, sârbul care a şcolit-o, Branko Babić, i-a cerut să devină şi ea un “master”, adică să predea cursul absolvit. Laura este astfel cel de-al treilea “maestru” în microblading din Marea Britanie, ţinându-şi cursurile în timpul weekend-ului, cu zeci de cursante, iar soţul ei a devenit managerul afacerii.

Laura şi soţul său se întorc adesea la Oradea, unde şi-au cumpărat şi o casă. De când cu pandemia, tânăra s-a gândit să se mute definitiv la Oradea şi să-şi deschidă un salon aici. “Încă nu m-am decis, dar şi dacă ar fi să o fac, nu aş lăsa de tot Londra. M-aş întoarce acolo de fiecare dată când ar fi nevoie”. Nu poate abandona atât de uşor metropola în care a cunoscut succesul.

Întreaga poveste a româncei poate fi citită AICI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

pub-urile restaurantele UK

S-au redeschis pub-urile şi restaurantele în UK. Britanicii şi-au reluat vechile obiceiuri: mult alcool şi scandal. Distanţarea socială, un vis

Coronavirus șoc: Marea Britanie se va confruntă cu PATRU valuri mortale de Covid-19, avertizează un medic primar de la NHS