in

Ambasadorul Dan Mihalache a votat deja, prin corespondenţă: „Regret că atât de puţini români au ales această variantă”

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a anunţat miercuri, 30 octombrie, într-o postare pe Facebook, că a votat prin corespondenţă pentru primul tur al scrutinului prezidenţial, potrivit Agerpres.

”Sunt foarte bucuros că am votat la alegerile pentru Preşedintele României. A fost pentru prima dată când am votat prin corespondenţă, o modalitate de care au putut beneficia doar românii din străinătate. Este mai simplu şi mai elegant decât poate cineva să îşi imagineze, de aceea regret că atât de puţini români au ales această variantă (41.003 în în întreaga lume dintre care 11.835 în Marea Britanie)”, a scris ambasadorul român pe reţeaua de socializare.

De asemenea, Dan Mihalache le aminteşte în mesajul său românilor din Marea Britanie că joi, 7 noiembrie, ora 23:59 este termenul limită până la care plicurile cu buletinele de vot ale alegătorilor care şi-au exprimat votul prin corespondenţă trebuie să ajungă fie în România, la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, fie în Marea Britanie, la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra sau la Consulatul General al României la Manchester sau la Consulatul General al României la Edinburgh, în cazul în care alegătorii au optat pentru trimiterea voturilor lor la misiunea diplomatică sau oficiile consulare ale României.

”Asiguraţi-vă că le trimiteţi din timp astfel încât ele să ajungă până la termenul limită!”, subliniază Dan Mihalache în mesajul său.

Pentru cei care nu votează prin corespondență, alegerea preşedintelui României în diaspora va avea loc pe parcursul a trei zile, pentru fiecare tur de scrutin: 8, 9 şi 10 noiembrie – pentru primul tur şi 22, 23 şi 24 noiembrie – pentru al doilea tur.

Ambasadorul Dan Mihalache, apel pentru înscrierea la votul prin corespondență
Studiu independent: „Acordul lui Boris Johnson va costa Marea Britanie 70 de miliarde de lire sterline pe an”

UPDATE!! Serbarea pomului de Crăciun 2019