in

Avertismentul MAE pentru românii din Marea Britanie: Rezolvați-vă rapid problemele legate de ședere

Ministerul de Externe, prin Ambasada României la Londra, îi sfătuiește pe românii din această țară să își rezolve rapid problemele legate de ședere, în contextul Brexit-ului, adică să obțină certificatul de înregistrare sau permisul de ședere.Avertismentul, care nu este o noutate, a apărut în Libertatea. 

Astfel, Ambasada României la Londra îndeamnă cetățenii români care nu au, încă, reglementată șederea în Marea Britanie să procedeze la înregistrarea la autoritățile locale.

Românii din Regat sunt sfătuiți să urmărească evoluția acestui viitor proces de negocieri prin intermediul paginilor de internet ale instituțiilor publice britanice sau române.

Începând cu 1 ianuarie 2014, cetăţenii români se bucură de aceleaşi drepturi pe piaţa britanică a muncii cu toţi cetăţenii europeni şi nu trebuie să solicite permisiunea de a munci în Marea Britanie. Angajatorilor din Marea Britanie le este interzisă discriminarea pe motiv de naționalitate în ceea ce privește accesul pe piaţa muncii, salarizarea sau condițiile de muncă.

Odată cu Brexitul, aceste condiții s-ar putea schimba.

Ești european, dar nu ai un loc de muncă? Poți fi arestat și deportat

Adio, Europa! România, lăsată în urmă de plutonul țărilor bogate, în frunte cu Germania

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ești european, dar nu ai un loc de muncă? Poți fi arestat și deportat

Plata taxelor în România pentru românii din diaspora. INSTRUCȚIUNI de completare a Declarației privind „veniturile realizate din străinătate”