in

Londra: Băiețelul unui român a rămas cu probleme grave după ce a suferit un atac cerebral în uter. Dumitru are nevoie de ajutorul nostru

Londra: Băiețelul unui român a rămas cu probleme grave după ce a suferit un atac cerebral în uter. Dumitru are nevoie de ajutorul nostru

Un sindrom rar a dus la schimbarea radicală a vieții unui băiețel încă dinainte de a se naște. La doi ani, acesta nu se poate juca normal cu fratele său geamăn, din cauza unui atac cerebral suferit înainte de naștere.

Dumitru Hristianovici și geamănul său geamăn, Filip, seamănă aproape ca două picături de apă, dar din păcate, nu se pot juca împreună sau vorbi între ei.

Cei doi copii s-au născut prematur, la 29 de săptămâni, din cauza unei afecțiuni rare numite Twin Anemia Polycythemia Sequence (TAPS), care apare atunci când nu există o cantitate suficientă de sânge în uter pentru ambii gemeni.

Boala, care afectează în jur de 100 de sarcini dintr-un milion, l-a lipsit pe Dumitru de oxigenul și substanțele nutritive necesare pentru a se dezvolta corect.

El a suferit un atac cerebral înainte de a se naște, ceea ce i-a provocat leziuni ale creierului, ducând la paralizie cerebrală, care i-a afectat partea dreaptă a corpului.

Drept urmare, Dumitru nu poate să meargă, să vorbească sau să se joace cu fratele său geamăn, Filip.


„Suntem recunoscători că amândoi sunt în viață”

Mama, Marieta Toleva, și tatăl Gabriel Hristianovici, care locuiesc în sud-estul Londrei, au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta la plata tratamentului lui Dumitru, care costă în jur de 1.200 de lire sterline pe lună.

Gemenii s-au născut la Spitalul St Thomas din centrul Londrei pe 26 iunie 2019, Dumitru cântărind doar 900 g, în ​​timp ce Filip cântărea 1,3 kg.

Au petrecut cinci zile într-o unitate de nou-născuți înainte de a fi transferați la spitalul Regina Elisabeta din Woolwich, sud-estul Londrei, unde au stat două luni.

„Suntem recunoscători că amândoi sunt în viață”, a declarat Gabriel pentru Metro.

„A fost foarte greu să petrec două luni în spital, dar faptul că ambii au supraviețuit ne-a dat speranță și ne-a ținut puternici. Privilegiul de a fi părinți de gemeni ne-a dat putere”, a adăugat tatăl micuților.

„Cea mai grea săptămână pentru noi a fost când am aflat că Dumitru a suferit leziuni cerebrale din cauza unui accident vascular cerebral în timp ce era în burta mamei”, a povestit românul.

Este nevoie de 1200 de lire sterline lunar pentru tratamentul copilului de doi ani

„Medicii ne-au spus că doar timpul ne va spune și că nu s-a putut face niciun pronostic în ceea ce privește recuperarea lui, dar ne-au asigurat că bebelușii sunt luptători și trebuie să ne luptăm și pentru Dumitru”.

Părinții sunt mulțumiți că Dumitru a început să se târască pe burtă și să se poziționeze în patru picioare – ceea ce este un „pas înainte în ceea ce privește mobilitatea și construirea mușchilor”, după cum spune Gabriel.

De asemenea, poate să dea paginile unei cărți și să pună alături piese de puzzle.

De asemenea, copilul poate spune da și dă din cap pentru nu.

Gabriel și Marieta s-au descurcat în mare parte fără ajutorul familiilor apropiate, care locuiesc în România și, respectiv, în Bulgaria.

Alex, un copil de 3 ani, are nevoie de ajutorul nostru în lupta cu o boală cruntă

„Nu îl tratăm diferit față de alți copii, acesta este ceea ce îi dă încredere, este foarte, foarte important să fii pozitiv”, a spus Gabriel.

Dezvoltarea viitoare a lui Dumitru rămâne „un teritoriu necunoscut” și depinde de modul în care răspunde la kinetoterapie, au spus medicii familiei – dar speră că în cele din urmă copilul va putea duce o viață independentă.

Familia a lansat o pagină de crowdfunding pe site-ul GoFundMe, în speranța că vor putea achiziționa astfel un echipament specializat care poate ajuta copiii cu paralizie cerebrală să își întărească oasele și să aibă o mobilitate mai puternică, dar care costă peste 5.600 de lire sterline.

Gabriel, tată cu normă întreagă pentru băieți, și Marieta, contabilă, trebuie să găsească și banii pentru kinetoterapie, terapie ocupațională și logopedie și întâlniri la două săptămâni cu un cranio-osteopat, ceea ce înseamnă aproximativ 1.200 de lire sterline pe lună.

„Nu mai putem face asta cu banii noștri. Toate economiile noastre s-au dus”, spune Gabriel.

Dacă doriți mai multe informații sau doriți să donați pentru a-l ajuta pe Dumitru, o puteți face AICI.


…Londra: Băiețelul unui român a rămas cu probleme grave după ce a suferit un atac cerebral în uter. Dumitru are nevoie de ajutorul nostru…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Manchester: Românul care și-a ucis copilul cu sindrom Down, condamnat pe viață

Lupta cu varianta OMICRON: Toate persoanele peste 18 ani din Marea Britanie vor putea primi a treia doză

Lupta cu varianta OMICRON: Toate persoanele peste 18 ani din Marea Britanie vor putea primi a treia doză