in

Boris Johnson, făcut „clovn nerușinat” după ce a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru calificarea în finala US Open

Premierul britanic Boris Johnson, a fost făcut „clovn nerușinat” după ce a felicitat-o pe jucătoarea de tenis Emma Răducanu pentru calificarea în finala US Open.

Finala ediției 2021 a turneului de Mare Șlem de la Flushing Meadow va avea loc sâmbătă, de la ora 21:00 (ora Marii Britanii), între britanica cu origini române, Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și canadianca Leylah Fernández (19 ani/73 WTA).

Emma Răducanu – Leylah Fernandez va fi prima finală din Era Open care pune față în față două jucătoare care n-au fost printre capii de serie la începutul turneului. De remarcat este faptul că Răducanu, jucătoare venită din calificări, nu a cedat niciun set până acum în cadrul competiției de la New York.

Emma Răducanu, în finala US Open, la doar 18 ani: „Nu îmi vine să cred. Este o nebunie”

Triumful tinerei jucătoare britanice a fost salutat, pe Twitter, și de premierul Boris Johnson: „Felicitări Emma Raducanu pentru o victorie strălucită la US Open. Întreaga țară te va încuraja în finală”.

Dar gestul lui Boris Johnson nu a fost pe gustul unor compatrioți ai săi, fiind aspru criticat.

„Este pe jumătate româncă, pe jumătate chinezoaică, iar părinții ei s-au mutat în Marea Britanie pentru a munci când avea doi ani. Dacă ați fi ‘preluat controlul’ pentru a-i opri pe străini să ne ‘fure locurile de muncă’ acum 16 ani, ea nu ar fi britanică și ai avea nevoie de un alt vector de imagine, clovn nerușinat”.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 381 In medie: 3.9]

Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Multe rafturi sunt goale

Criză de apă și lapte în supermarketurile din Marea Britanie. Multe rafturi sunt goale

Lipsa alimentelor din Marea Britanie „va fi permanentă”

Lipsa alimentelor din Marea Britanie „va fi permanentă”