in

Brutarul erou de la London Bridge, decorat de Regina Marii Britanii. Florin Morariu a devenit și cetățean de onoare al municipiului IașiBrutarul român din Iași care a înfruntat teroriștii de la London Bridge cu un coș de pâine va fi decorat de Regina Marii Britanii.

Premierul Theresa May a propus ca Florin Morariu să primească o distincție, iar Regina Elisabeta II a acceptat.

Morariu a înfruntat teroriștii înarmați cu cuțite care au atacat lumea pe stradă, în iunie 2017, în timpul atentatului terorist de la London Bridge.

Florin era de serviciu la brutărie și a luat două navete de pâine în mâini, când a văzut ce se întâmplă. A aruncat cu ele într-un individ care înjunghia oamenii pe stradă. Apoi a adăpostit peste 20 de persoane îngrozite în brutăria unde lucre, în noaptea de 3 spre 4 iunie 2017.

Pentru curajul său, acum el va primi „The Queen’s Commendation for Bravery” (Elogiul Reginei pentru Curaj).

Ulterior, Morariu a spus că a fost nevoit să părăsească locuința pe care o avea închiriată în Londra. El a spus că a recurs la acest gest pentru că vecinii se temeau ca teroriștii să nu se răzbune pe român, așa că au pus presiune pe proprietar să îl dea afară.

Acum, Florin Morariu nu mai locuiește în Londra, ci s-a întors acasă.

Reprezentanții Primăriei Iași nu l-au uitat pe Florin și i-au oferit un post bun, scrie Evenimentul Zilei. De asemenea, pentru actele sale de vitejie din Londra, ce au avut ecou internațional, el a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Iași.

De ceva timp, Florin Morariu conduce o echipă de muncitori de la ștrandul municipal din Iași.

Noua slujbă pare a-i prii de minune ieșenului, care zi de zi se fotografiază, în timpul orelor de program, bându-și cafeaua de dimineață.

După întoarcerea la Iași, Morariu a reluat și cursurile liceale, fiind ajutat în acest sens de către primar, conform cancan.ro.

Avocata lui Florin Morariu, „eroul de la London Bridge ”: „Atacul i-a distrus viața, eroul nostru merită despăgubiri”
Creșterea salariilor în Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel. Șomajul, cea mai mică rată din 1975

Artizanii Brexit, amendați şi reclamați la poliţie de Comisia Electorală