in

Brutarul român care a înfruntat teroriștii la Londra cere daune. „Statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Eram un imigrant fără casă și fără bani”Florin Morariu, românul care la începutul lunii iunie  2017 devenise erou în Marea Britanie după ce l-a lovit pe un atacator în timpul atentatului de la London Bridge, este hotărât să ceară daune pentru drama prin care trece.

„Din păcate statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Am fost obligat sa mă întorc in România după ce proprietara locuinței în care stăteam cu chirie m-a rugat să plec de acolo deoarece se temea pentru că atacatorii erau din același cartier. Nu am mai avut unde să dorm. Nu mai aveam bani, am plecat doar cu un troler și într-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leșinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la televizor în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă și fără bani”, a declarat Morariu pentru Mediafax.

Imediat după atentat, Florin Morariu s-a întâlnit cu reprezentanții Ambasadei României de la Londra cărora le-a cerut o locuință și o slujbă nouă. „Cred că este normal, deoarece nu mă simt în siguranță”, explica el la acea vreme.

Oficialii ambasadei i-au spus că nu-l pot ajuta din cauza „limitărilor de natură legală ale competenței ambasadei pe teritoriul britanic” și i-au arătat că doar poliția britanică este în măsură să îi ofere protecție pe teritoriul Regatului Unit.

Ieșeanul spune acum că îi e teamă să se întoarcă la Londra deoarece îi este frică pentru viața sa: „Sincer, vă spun că îmi este și teamă să mă întorc la Londra, pentru că am sentimentul că voi fi nevoit să mă uit mereu peste umăr”.

O decorație de la Iohannis pentru eroul de la London Bridge, propunerea lui Mihalache

Florin Morariu, eroul de la London Bridge, primit la Ambasada României de funcționari de rang inferior
Destin tragic. Victor Spirescu, românul care a „invadat” Marea Britanie în 2014, mort într-un accident de mașină

Anglia. Cinci români morți într-un accident în apropiere de Stafford. Șoferul polonez al tirului care a izbit mașina acestora spune că e nevinovat