Menu
in

Bucătar de Top-Chef: «Tot respectul pentru diaspora»

Din seria interviurilor cu personalităţi, oameni care-mi plac şi-i respect pentru ceea ce sunt şi ce au făcut, oameni de o valoare incontestabilă. Astăzi vi-l prezint pe omul şi Cheful Mărgărita Ovidiu, participant la prima ediţie Top-Chef. Este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari-chefi din România. E un om care a muncit, a învăţat, a pornit de jos şi nu a renunţat la vise. A făcut tot ce-a fost posibil că să şi le îndeplinească.



Acum este un om fericit, soţ şi tată şi un Chef cunoscut şi apreciat.

Cine este omul Margarita Ovidiu?

«Omul Margarita Ovidiu este în primul rând un soţ şi tată a doi copii: Melissa (12 ani) şi Dennis (9 ani). Am 38 de ani şi ca să mă laud şi eu…deh, că aşa e romanul, am 90 de kg şi 1,90m. Şcoală generală am făcut-o în două locuri: liceul în centru, la George Călinescu, după care a urmat şcoală de bucătari – ospătari la Hotel Parc sau I.N.F.M.T, pentru cunoscători. »

De unde vine Margarita Ovidiu?

«Păi vine din Bucureşti, din cartierul Străuleşti, unde am copilărit şi încă locuiesc. Unde merg? Aici este mai simplu 🙂 Cât mai sus! Vedeţi voi, eu cam ce mi-am propus, mi s-a îndeplinit. Când eram mic îmi propuneam să mă însor la 25 de ani, să am 2 copii, un băiat şi o faţă, mai târziu am zis că la maxim 30 ani să ajung bucătar şef şi la 40 de ani să am propia mea afacere. Mai am 2 ani….nu a fost aşa, la 24 am cerut mâna soţiei mele Gina şi imediat am şi devenit tătic, a venit pe lume Melissa şi după 4 ani şi a făcut apariţia şi Dennis. Când eram mic şi nu ajungeam la aragaz, mama îmi punea un scaun în faţă lui şi amestecăm în cratiţă sau oală ce era pe aragaz. :)»

Cum ai devenit bucătar?

«Am avut un prieten din copilărie care era de origine sas şi avea ceva rude în Germania. El m-a convins ştiindu-mi pasiunea pentru bucătărie să facem acel curs la I.N.F.M.T., după care urmă să facem un bussines în Germania la mătuşa lui. Nu s-a întâmplat aşa, el a plecat în Germania şi eu am rămas aici şi am făcut practică în meseria de bucătar la restaurantul ”DOI COCOŞI”, unde am şi lucrat timp de 5 ani. Curiozitatea m-a făcut să învăţ mai multe, aşa că am plecat de acolo şi am mers la terasa FITZE, cea din Herăstrău. Am lucrat ceva timp acolo, după care am hotărât să renunţ la restaurante că să lucrez în CATERING,unde era un program mai flexibil. »

Ce experințe ai avut în străinătate?

«După o experineta de câţiva ani în catering am avut ocazia, ca tot românul, să plec în altă ţară, Spania….ai que vida…Un singur an am lucrat în Spania şi mai exact pe Costa Brava, la hotel LLA FRANCH, un hotel de familie cu un mare flux de turişti de seama ai ţării şi nu numai. După acel an am revenit în ţară, casa era în construcţie şi am hotărât să nu mai plec şi să rămân în ţară. Uite aşa am decis să mă întorc în Catering, datorită programului fix (L-V de la 7 la 16). Am lucrat ca şef bucătar la JTI 2 ani şi oleacă, după care mi s-a ivit ocazia să preiau şefia bucătăriei şcolii americane unde şi lucrez în prezent. Aici s-a schimbat totul în viaţă mea. Lucrez cu aproape 1000 de copii, care vin zilnic la masă, lucrez cu o echipa minunată care am găsit-o acolo şi pe parcurs s-a mai întărit şi este că un ceas elveţian, toate persoanele care sunt în acea şcoală sunt servite în 2 ore. »

Ce părere ți-ai format despre românii din străinătate?

«Pentru românii din diaspora am tot respectul. Ştiu ce înseamnă să fii plecat, să te sacrifici pentru ca celor dragi să le fie mai bine.»

Gina Bradea


Din Bucovina, la Londra, via Germania și Austria, Doru Prelipcean gătește italienește. „Nu am vrut să fac mici la grătar și ficăței de pasăre cu usturoi”

Cristina`s, locul unde steak-ul englezesc a întâlnit papanașii româneșt

O nouă distincție pentru Loredan Gargalâc, Executive Chef la „Lodore Falls” în Lake District

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version