in

Campionat de fotbal românesc în nordul Londrei. FC Ardelenii a întâlnit FC Onești

Mai mulți români din nordul Londrei au înființat un campionat de fotbal. Chiar dacă echipele nu se pregătesc să evolueze în Premier League, în patru ani de la debut, mini-competiția a ajuns să strângă zece echipe de fotbal formate doar din români, unii dintre ei chiar foști jucători în campionatul din România.

George Bobuț și Daniel Dranga, un ardelean și un moldovean, au fost cei care au avut ideea înființării competiției. George a fost profesor de sport în Negrești Oaș, Satu Mare și a absolvit Facultatea de Sport din Baia Mare. Daniel este, de asemenea, absolvent de facultate de sport.
Am făcut asta din dragoste pentru fotbal. La început am fost două echipe, cea în care jucam eu șui cea a lui Daniel. Și jucam, în fiecare vineri, noi împotriva lor: FC Ardelenii cu FC Latin. La un moment dat, devenise plictisitor. Așa că am hotărât să aducem cât mai mulți și să facem un mini campionat de fotbal”, a spus George Bobuț.

Astfel, li s-au mai alăturat două echipe, apoi câte două în fiecare an. Anul trecut au ajuns să joace în campionatul românesc din Barnet zece echipe, majoritatea din nord vestul Londrei. O singură echipă a venit din est, din Stratford, FC Târgoviște, însă s-a retras anul acesta, după ce a câștigat ultima ediție a campionatului.

Nu numai jucătorii sunt români, ci și arbitrii. „Sunt cinci arbitri pe care ne bazăm. Sunt băieți care au jucat fotbal, însă nu toți au pregătire de arbitra”, spune George. Au încercat și cu arbitrii englezi, însă aceștia, spune el, nu erau serioși: „Când veneau, când nu veneau. Cred că le plăcea mai mult la pub decât la meci, pentru că vineri seara era o mare problemă pentru ei să ajungă la timp.”

Meciurile se joacă în același timp, vinerea, de la ora 21.00, pe cinci terenuri ale unei baze sportive din Barnet, tur-retur. Sunt două reprize a câte 40 de minute, iar echipele au 7+1 jucători.

Echipele au jucători din mai multe zone geografice ale României, după cum se observă și din numele unora dintre ele: FC Ardelenii, FC Vicov, FC Latin, FC Barnet, Victoria, Transilvania, FC Onești, Altetic, FC Lions, Nico Build.

Sunt foarte mulți jucători care au jucat fotbal în România în Divizia A, de la echipe precum Vaslui sau Timișoara, unul dintre ei a jucat în Champions League, altul juca acum 4-5 luni la promovare, din B în A, ne-a mai spus George Bobuț.

Campionatul are 18 etape, iar în joc sunt trofee și medalii, nu se joacă pe bani.

 

Mircea Maer

Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Liga Campionilor, cu două echipe diferite

Nicolae Stanciu, cel mai scump jucător vândut vreodată de un club din România

VIDEO – Suporter al West Ham United se dezlănțuie împotriva românilor: „Ne-au bătut niște țărani de la «Astra f…ing GUGU!»”

Florin Gardoș a început pregătirea cu Southampton. ”Îmi e dor să joc fotbal, sper sa fiu ok acum”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă, desemnată cel mai prost bucătar din Marea Britanie

România leneşă, țara cu şomeri care refuză “să se dea jos din pat” pentru un salariu de 1.400 lei