in

Gabriel Cotabiță cântă pentru prima dată pentru românii din Londra. Marile hituri ale artistului vor răsuna live, în două spectacole UNICE

Cunoscutul artist român Gabriel Cotabiță va susține două concerte pentru românii din Londra. Cântărețul și compozitorul român se va afla pentru prima oară în capitala Marii Britanii, în luna septembrie, cu două concerte DISTINCTE. Cu alte cuvinte, el va avea câte un playlist diferit pentru fiecare locație în parte, spun organizatorii.

Pe 17 septembrie, de la ora 19.00, artistul va susține concertul Noapte Albastră la Londra, la Restaurantul Cornelius, în 1 New River Avenue, N8 7QD.

Ziua următoare, pe 18 septembrie, de la ora 20.00, îl veți putea asculta live pe îndrăgitul cântăreț român la Gold’s Restaurant, în Dagenham, Rainham Road South, RM10 8TX, în incinta Gold’s Gym.

Biletele le puteți cumpăra de pe platforma iabilet.ro (Noapte Albastră; Raiul e pe Pământ) sau de la organizatori, telefon 0740 450 1231.

Organizatorul spectacolelor este Fair Playful, iar partenerul media este Ziarul Românesc Weekly.

Sonorizarea va fi asigurată de cunoscutul DJ Vayo.


Cele două restaurante vă vor aștepta cu meniuri speciale pentru aceste evenimente, care vor putea fi achiziționate separat de prețul biletului. De asemenea, la cerere, veți putea face fotografii alături de Gabriel Cotabiță și veți putea lua autografe.

Pentru cine nu știe deja, Gabriel Cotabiță este cel mai laureat solist și compozitor român la Festivalul Mamaia, din 1988 și până în 1999.

„Vreau de multă vreme să vă întâlnesc”

Inconfundabila voce a marelui artist, cea cu care au copilărit și s-au maturizat ne va încânta încă o dată, live, cu mari hituri precum „Raiul e pe pământ”, „Noapte Albastră”, „Domnișoară nu pleca”, „Balada timidului soldat” sau „Prima iubire și ultima”.

„Sunt un pic emoționat”, a declarat Gabriel Cotabiță pentru Ziarul Românesc. „Pentru faptul că sunt chemat de românii care stau în Londra.”

„Dragilor, vreau să vă spun că mă bucur nespus să vă văd de aproape. Vreau de multă vreme să vă întâlnesc, iar acum acest lucru este posibil datorită faptului că niște oameni sunt capabili să mă aducă la voi. Sunt sigur că vă aduceți aminte cu plăcere de cântecele pe care le-ați fredonat. Vă iubesc și abia aștept să ne vedem!”, le transmite marele artist românilor din Londra.

Invitație la dans. „Dance Sea-mphony 2021” – coregrafii inedite la malul mării

Îndrăgit de toată lumea prin natura sa caldă și umană și foarte popular în rândul românilor, Gabriel Cotabiță se va afla pentru prima dată la Londra.

„Ultimul concert a fost online, în decembrie anul trecut”, ne-a mărturisit artistul. „Nu au mai existat concerte live. Anul trecut am avut un turneu pe litoral. După aceea a început pandemia s-a terminat cu concertele”, spune el.

„În ultima vreme încerc să strâng un faimos disc de duete pe care mi-l doresc de ceva vreme. Am o serie întreagă de duete. Am unul cu Cătălin Crișan, unul cu Daminescu. Urmează generația tânără. În primul rând cu Loredana. Vreau să cânt cu AMI și să vedem ce mai iese. Vreau să fac și un duet cu prietenul meu de o viață, Dan Bitman”, ne-a destăinuit artistul român.

„Cred că sentimentele adevărate sunt duse de cuvinte”

El mărturisește că nu a mai fost niciodată la Londra, cu toate că „îi place Londra ca idee”. Și asta pentru că a fost unul dintre primii și puținii artiști români influențat de curentul New Wave. „Primul disc cu Holograf a fost foarte New Wave”, își amintește Gabriel Cotabiță.

Despre concertele ce vor avea loc la Londra, el spune că și-ar dori ca românii să audă cele mai importante șlagăre ale sale. „Sunt cel mai premiat cântăreț de la Mamaia”, spune artistul. „În 93-95 am fost omul care a luat cele mai multe premii la festival. Toată lumea știe Noapte Albastră, Domnișoară nu pleca, Nu spun adio, toată lumea știe Prima Iubire și Ultima”.

Gabriel Cotabiță ne-a mai spus că a făcut și cântece în limba engleză, dar nu i s-au părut atât de reușite.

„Eu cred că sentimentele adevărate sunt duse de cuvinte”, apreciază el. „Dacă acestea (cuvintele) nu sunt cele care trebuie, nu e bine. Am lucrat cu oameni din America, de la Nashville, dar am luat câteva dintre ele și le-am refăcut în limba română și sunt unele dintre cele mai bine primite”, spune Gabriel Cotabiță.

„Au fost o serie de oameni care au vrut să facă versuri în engleză pentru mine, dar nu conțin starea pe care o generează cântecul”, mai menționează artistul.

El își aduce aminte de o întâmplare din Australia care i-a confirmat cele spuse. „Am avut o experiență în Australia, la Meet The Artist. Eu le-am spus că pot cânta în orice limbă doresc ei, însă starea pe care v-o generez cântând în limba română vă va face să vă simțiți bine, chiar dacă nu înțelegeți cuvintele. Și așa a fost. Mi-au spus că nu le vine să creadă”.

„Eu consider că am niste texte foarte bune, pe care lumea le știe. Pare o lipsă de modestie, dar oamenii apreciază asta la mine. Pe lângă faptul că, se pare, cânt foarte bine, am și niște texte foarte bune”, glumește cunoscutul artist.

„Dragilor, vreau să vă spun că mă bucur nespus să vă văd de aproape. Vreau de multă vreme să vă întâlnesc, iar acum acest lucru este posibil datorită faptului că niște oameni sunt capabili să mă aducă la voi. Sunt sigur că vă aduceți aminte cu plăcere de cântecele pe care le-ați fredonat. Vă iubesc și abia aștept să ne vedem!”, a încheiat Gabriel Cotabiță.

(A consemnat Mircea MAER – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Baie de sânge în Harrow

Baie de sânge în Harrow: Patru bărbați și o femeie înjunghiați în urma unei lupte

patroni britanici disperați

Patronii britanici, disperați din cauza lipsei forței de muncă. Cer modificarea legilor Brexit