Menu
in

Consilier în Guvernul Marii Britanii, acuzații grave: „La consulatul României din Londra se fac programări pe pile”

Am primit la redacțe mesajul unei românce nemulțumite de felul în care se fac programările pentru servicii la consulatul României din Londra. Femeia amenință că se va adresa Comisiei Europene.

Așteptăm o reacție de la consulatul României pe această temă.

Iată mesajul:

„Numele meu este Maria Zhitkov si lucrez pentru guvernul Marii Britaniei in calitate de consilier.

Va scriu in legatura cu situatia de la Consulat in ceea ce priveste programarile pentru inregistrarea certificatelor de nastere fara de care nu se pot obtine pasaportul si pre-settled status.

Copilul meu s-a nascut in ianuarie 2020, am faut cererea pentru inregistrarea certificatului de nastere din iulie 2020 si inca nu am obtinut programare. Reiese de pe siteul Econsulat.ro ca nu exista programari disponibile cel putin pana pe 26 februarie.

Ma intreb, cum este posibil asa ceva, in conditiile in care consulatul este deschis din luna august. Ce face consulatul, ce probleme rezolva, daca nu pe acestea? Cand voi obtine o programare? Tot trimit emailuri si nu mi se transmite niciun termen. Pe de alta parte, am vazut cetateni care au facut cererea in ianuarie 2021 si deja au programare, de unde deduc ca se fac programari pe pile.

Nu putem calatori in Romania din cauza pandemiei, conform sfatului autoritatilor, asadar trebuie sa ne rezolvam problemele in Anglia, dar consulatul este practic inexistent.

Multi romani se plang pe pagina de Facebook la fel ca si mine. Termenul pentru pre-settlement se apropie cu pasi repezi (dupa ce trece acesta copilul meu ar sta in Anglia in mod ilegal fara sa aiba pre-settlement status), iar pana atunci trebuie sa am si certificat de nastere inregistrat si pasaport. Nu pare posibil deloc avand in vedere ca nu va faceti treaba.

O sa va dea lumea in judecata pentru ca nu poate aplica in termen pentru pre-settlement pentru copii. Este o rusine asa ceva pentru un stat din Uniunea Europeana. O sa semnalez aceasta situatie Comisiei Europene pentru care am lucrat, dar si presei din Romania.

Va rog sa rezolvati de urgenta aceasta situatie si sa dati drumul la programari pentru certificate de nastere. Practic nu le putem face pasapoarte si oferi statutul de pre-settled in Marea Britanie copiilor, cetateni romani (din nefericire!!!), din cauza dvs.

Cu stima,
Maria Zhitkov”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version