in

Copil cu autism, pentru care România nu a făcut nimic, învață să devină muzician în Londra

O mamă din România a hotărât să își ia copiii și să plece în Londra pentru ca fata ei, diagnosticată cu autism, să poată avea o șansă.

Milena Prună este mama a doi adolescenți, Mara (18 ani) și Mihai (16 ani). Femeia a hotărât să se mute în Marea Britanie în anul 2016. Potrivit Monitorul de Cluj, Mara, care are acum 18 ani, a fost diagnosticată la doi ani și jumătate cu autism.

Dacă în România statul nu a putut să ofere familiei altceva decât diagnosticul de autism, în Anglia  profesorii și consilierii au venit cu strategii și soluții personalizate, iar tânăra a terminat liceu și apoi s-a înscris la facultate. Mara, un muzician talentat, a studiat la Purcell School for Young Musicians, iar acum este în primul an la Guildhall School of Music & Drama.

Diagnosticul pus acum 16 ani în România nu i-au oferit copilului mare lucru. Însă Milena a început să se documenteze din cărți din Statele Unite, a aflat că sunt mulți astfel de copii, iar servicii pentru ei, în România, nu existau. Alături de alte două mămici, a pus bazele Asociației Autism Transilvania, iar centrul are acum peste 100 de beneficiari.

Mara s-a dovedit a fi un copil foarte talentat la muzică, iar acest har i-a marcat puternic viața. A urmat cursurile Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj, iar în 2016 a ajuns în finala „Românii au Talent”. Când a primit o bursă de studiu la o școală de muzică de lângă Londra, părinții nu au stat pe gânduri și s-au mutat în Marea Britanie.

 


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Influencer român la Londra, peste 80.000 de followeri pe Instagram. «Am transformat un hobby în business»

Brexitul amenință economia României. Putem pierde 4 miliarde de euro, spune un fost ministru