in

Coșmarul unui român întors din Anglia: „Am fost tratat cu dispreț, aroganță și zeflemea de funcționari ai statului”

Are 46 de ani și locuiește de 9 ani în Marea Britanie. În UK s-a mutat și fiul lui de 16 ani și l-a înscris la școală.

Recent a trecut prin momente grele ale vieții și a venit timp de 14 zile în România, după ce mama și fosta sa soție au murit de cancer, pentru a rezolva formalitățile.

În România a trăit un coșmar, din cauza birocrației. A cheltuit peste 2.000 de lire, a făcut sute de kilometri inutil, a completat sute de hârtii inutile.

„După 14 zile în care am fost tratat cu dispreț, aroganță și zeflemea de funcționari ai statului și angajați bancari, rezultatul este unul dezastruos.

Șofer român întors acasă din Marea Britanie: „E sclavie modernă… Ne tratează ca și cum am fi cei mai proști”

N-am reușit să închid niciunul dintre cele două credite, fiul meu nu are și nu va avea prea curând pensie de urmaș, iar moștenirea de la mama, o căsuță și două palme de teren într-un sat din Botoșani, am „externalizat-o”, împuternicind pe altcineva să se ocupe”, povestește românul de 46 de ani, citat de reporteris.ro.


Viața în străinătate… Un român plecat la muncă în Anglia a avut o mare surpriză. Soția divorțase în lipsa lui și se recăsătorise fără ca el să știe

Cardurile mi s-au „ușurat” de aproximativ 2.000 de lire. Și, de fapt, nu am reușit să rezolv mare lucru. Succesiunea e în așteptare, pensia de urmaș a fiului e încă departe. Doar cele două credite par să fie pe drumul închiderii lor.”

(…)

„Să nu mă înțelegeți greșit. Iubesc România și pe toți oamenii de bună credință.

Însă, mă sufoc din cauza modului în care sunt tratat de funcționari ai statului și de cei bancari, în cazul tuturor eu fiind din postura de contribuabil/plătitor.

Aș vrea, peste câțiva ani, să revin în România să deschid o mică afacere în agricultură. Însă, mă strânge în spate faptul că va trebui să interacționez cu acești funcționari obtuzi, lipsiți de orice formă de profesionalism, amabilitate și chiar compasiune”, a mai spus românul.

Povestea completă AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 4.9]

„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice

„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice

Marea Britanie ne trimite „valorile” acasă. Violator periculos își va ispăși pedeapsa în România

Marea Britanie ne trimite „valorile” acasă. Violator periculos își va ispăși pedeapsa în România