Menu
in

Culmea copiatului. Au mutat Consulatul de la Roma, la Londra. Cu tot cu stația de metrou EUR Fermi

Libertatea Internetului naște anomalii. Știrile false abundă pe site-uri care mai de care mai citite și mai  „distribuite” pe Facebook. E clar că oamenii văd ceva interesant într-un titlu și nu își mai bat capul să verifice și din alte surse, ci se transformă, la rândul lor, în răspândacii unor gogomănii.

Pe piața media de limba română din Marea Britanie au apărut ca ciupercile după ploaie ziare on-line care se străduiesc să acapareze publicul prin senzaționalul titlurilor distribuite pe Facebook. Mai rău este că, intenționat sau nu, multe dintre cele scrise acolo sunt falsuri grosolane, vândute pe post de știri de ultimă oră.



Consulatul de la Londra este de fapt la Roma


Pe pagina regatulunit.com, bunăoară, a apărut luni, 22 iunie, un material cu titlul „Noul sediu al Consulatului României la Londra va deveni operaţional începând cu data de 23 iunie”. Nu știam nimic de așa ceva, dar nici noi nu le știm pe toate. Am deschis imediat materialul, să vedem ce am pierdut. Stupoare! Textul era preluat, ușor modificat, din Gazeta Românească din Italia, publicație My Own Media, la fel ca și Ziarul Românesc din Londra.

Astfel, aflăm că sediul consulatului de la Londra a fost renovat de firma unui liberal din ITALIA, Valentin Făgărășian, și va avea, potrivit regatulunit.com, „2 săli spațioase de așteptare și 12 ghișee de lucru cu publicul (anterior fuseseră doar 4). Clădirea este structurată pe două etaje plus mansardă, dispune de o parcare foarte mare în apropiere și acces facil în zonă (500 m de stația de metrou Eur Fermi), scrie aceeași sursă”.

Care sursă? Pentru că anterior nu este citată niciuna. Nu știm unde locuiesc cei care editează pseudo-pagina respectivă, dar știm cu siguranță că la Londra nu există o stație de metrou EUR Fermi.

Astfel, am ajuns la concluzia că cel care a copiat a avut impresia că citește Ziarul Românesc și nu Gazeta Românească, ceea ce l-a dus cu gândul la Londra. Plus că în articolul original mai apărea și un PUB, astfel că legătura cu Regatul Unit era, probabil, indubitabilă.

 

Copiatul este complicat pentru unii


Cel care a scris (copiat) nu are numai probleme mari de logică, dar nici matematica nu îi este foarte bună prietenă. A vrut să transforme suma de 162.500 de euro în lire sterline. Au rezultat 116.43 de lire sterline, o sumă cu care poate fi renovată mai degrabă o masă de bucătărie.

În finalul articolului este convertită din euro în lire sterline și suma pe care MAE o dădea pe chiria Consulatului de la Roma, dar copiatorul susține că este vorba despre cel de la Londra.

Este clar că nu a călcat vreodată pe la Consulatul din Marea Britanie, pentru că ar fi știut măcar că acolo nu există nicio grădină, iar sediul nu se află într-o vilă, așa cum l-a descris deputatul PNL Florin Alexandru Alexe în interpelarea sa din Parlamentul României față de chiria mare plătită de stat pentru CONSULATUL DE LA ROMA.

Autorul o fi crezut și că în fotografia cu care și-a ilustrat opera este Consulatul României din Londra. Este, de fapt, sediul Institutului Cultural Român care nu este nici măcar în apropierea celui al consulatului.

Încă sperăm că persoana care a încurcat Roma cu Londra este de bună credință, dar nu a înțeles ce se întâmplă din cauza unei capacități intelectuale ceva mai reduse. Pentru că ar fi grav să fi făcut asta în cunoștință de cauză.

Și ne gândim doar la românii din Londra care au nevoie de acte consulare și care ar fi căutat de marți, 23 iunie, stația de metrou EUR Fermi prin City.

 


Articolul fals: Noul sediu al Consulatului României la Londra va deveni operaţional începând cu data de 23 iunie

Articolul original: Un fruntaș al PNL Italia a renovat Consulatul de la Roma pe 160.000 de euro

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version