in

Un român din Anglia a pus la cale o fraudă la asigurări de 500.000 de lire sterline, după ce fratele lui a murit de Covid

Daniel Bănete, fraudă la asigurări în Anglia – Un român care a încercat să fraudeze companiile de asigurări din peste jumătate de milion de lire sterline după moartea fratelui său din cauza coronavirusului a fost condamnat la trei ani de închisoare. Daniel Bănete, 30 de ani, din Coventry, a încheiat patru polițe de asigurări de viață separate pe numele fratelui său, după ce acesta a murit în România în 2020.

Român arestat pentru o fraudă de 20 de milioane de lire sterline

Daniele Bănete, fraudă la asigurări în Anglia

În ciuda faptului că fratele său a murit pe 8 iulie, Bănete a deschis toate polițele între 16 iulie și 21 iulie 2020, furnizând certificate de deces false care arătau diferite date de deces companiilor de asigurări în lunile următoare, când a încercat să încaseze despăgubirile.

Bănete a pledat vinovat pentru opt acuzații de fraudă prin reprezentare falsă și a fost, de asemenea, obligat să plătească o suprataxă de 190 de lire sterline pentru părțile vătămate, relatează MyLondon.news.

Cum a fost demascată escrocheria

Escrocheria a fost demascata dupa ce unul dintre asiguratorii pe care Bănete a încercat să-i escrocheze, Aviva, a aranjat ca un membru al personalului român să vorbească cu spitalul la care a murit fratele lui Bănete, confirmând data corectă a decesului. De asemenea, au putut furniza o adresă IP care arată unde a fost încheiată polița, dezvăluind că era Banete la adresa lui de acasă, nu fratele său.

Daniel Bănete, fraudă la asigurări în Anglia – După percheziţionarea casei sale, poliţia a găsit documente referitoare la poliţele de asigurare de viaţă ale tuturor celor patru companii de asigurări. De asemenea, au găsit certificatul de deces real al fratelui lui Bănete, precum și un dosar plin de certificate de deces false care arată data decesului de 10 noiembrie 2020, aceleași certificate trimise fiecăruia dintre asigurători în momentul depunerii daunelor.

Bănete a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a recunoscut anterior acuzațiile de fraudă la Warwick Crown Court. Tânărul în vârstă de 30 de ani a încheiat polițele între 16 și 21 iulie 2020, dar fratele său a murit în spital pe 8 iulie, a declarat poliția din City of London. Certificatele de deces pe care le-a furnizat companiilor de asigurări conțineau date diferite de deces între noiembrie 2020 și ianuarie 2021, scrie BBC.

I-au întrecut pe infractorii români. Trei moldoveni, fraudă de 16 milioane de lire sterline

„Intenția cinică de a obține un câștig financiar după moartea fratelui”

Daniel Bănete, fraudă la asigurări în Anglia – Detectivul Ian Cambridge, de la Departamentul de aplicare a fraudelor în asigurări (IFED) al poliției din City of London, a declarat: „Bănete a scos aceste polițe după ce fratele său a murit cu intenția cinică de a obține un câștig financiar pentru el însuși. El a modificat documentele oficiale pentru a înșela în mod intenționat asiguratorii, iar dovezile copleșitoare împotriva lui arată că știa exact asta”.

Jacqueline Kerwood, Claims Philosophy Manager Protection la Aviva, a declarat: „Această sentință arată că frauda în asigurări este o infracțiune și, dacă comiteți fraudă în asigurare, este probabil să fiți prins și urmărit penal. Aviva are o abordare cu toleranță zero față de fraudă, deoarece cererile false pun presiune asupra costului primelor pentru clienții onești care se bazează pe protecția financiară oferită de polițele de asigurare de viață.”

Ajutoarele pandemiei – cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii. Românii, printre cei acuzați că au devalizat bugetul regatului cu zeci de miliarde de lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

intarzieri pasapoarte uk

Întârzierile eliberării pașapoartelor din Regatul Unit au afectat ”sute de mii de oameni” în acest an

Cetățean UE cu „settled status”, oprit să intre în UK: „Mi s-a confiscat pașaportul fără explicații”