in

De ce elevii români sunt mai buni la școală decât colegii lor din Anglia: pentru că părințiilor sunt mai ambițioși decât părinții englezi

Am auzit de multe ori că în străinătate, copiii români sunt de multe ori mai buni la școală decât colegii lor occidentali. Ceea ce părea o constatare empirică și eventual o laudă patriotică, capătă fundament științific și explicații oficiale. Nu numai copiii români sunt buni, ci în general copiii imigranților au rezultate bune.

Copiii imigranților de multe ori sunt mai buni la școală pentru că părinții lor au ambiții mai mari pentru ei față de părinții englezi, a declarat Sir Michael Wilshaw, fost șef al Ofsted (Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills), instituție echivalentă cu Inspectoratul Școlar.

Sir Michael Wilshaw a mai spus, potrivit Daily Mail, că elevii imigranți au stimulat performanța Angliei în evaluările internaționale recente (PISA) în comparație cu rezultatele mai slabe din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Sir Michael Wilshaw
El a adăugat: “Familia este marele educator. Familia este cea care le oferă copiilor suportul de care au nevoie. ”

El a fost criticat pentru că a sugerat că Brexitul ar putea dăuna școlilor, prin reducerea numărului de copii imigranți cu performanțe ridicate.

El a răspuns celor care susțin că școlile din țară, în special cele primare, sunt sub o presiune uriașă din cauza imigrației și a natalității crescute în rândul nou-veniți.

Luând cuvântul la emisiunea BBC Radio 5 Live, Sir Michael a spus: “Imigrație mai puțină ar putea însemna standarde de fapt mai mici, deoarece familiile imigranților doresc ca copiii lor să fie foarte buni. Ei doresc un sistem de educație mai bună decât cea pe care a cunoscut în țara lor de origine.”

Ziarul Românesc, din nou alături de comunitatea din Marea Britanie. Sute de copii români s-au bucurat de cadouri de la Moș Crăciun

Marea Britanie, cel mai mare val de imigranți înregistrat până acum. Românii, cei mai mulți nou-veniți în Regat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hoție generalizată: La Ministerul Apărării de la Londra se fură zilnic cel puțin un calculator

Sabotarea voluntarilor de către personalul Ambasadei si Consulatului României la Londra: «Ministerul de Externe este împânzit de persoane incompetente»