in

Declarație șoc despre copiii români luați de autoritățile britanice: „Li s-a interzis să vorbească limba română”

O tânără care a avut grijă de copiii familiei BarbuRacota povestește cum a văzut ea lucrurile în cele două luni în care a lucrat pentru în casa lor.

 

„Aveam grijă de copii mai ales noaptea, când părinții erau la muncă. Florin Barbu lucra ca taximetrist, iar Claudia era security într-un club din centru”, spune Nicoleta Horotan.

Tânăra spune că părinții își iubeau copiii enorm, însă cea mai mare problemă erau certurile din casă: „Problema era că se certau de față cu copiii câteodată. Le-am zis că nu fac bine. Claudia suna la poliție indiferent că era o mică ceartă sau mare. Căuta motive. Din lucruri mici nu are rost să mergi la poliție”, spune fosta dădacă a copiilor.

Nicoleta spune că femeia își reclama soțul pe diverse motive, unele dintre ele foarte grave: „O dată le-a spus polițiștilor că a fost violată”.

Fosta dădacă mai spune că de multe ori poliția îl reținea pe Florin pe declarațiile date de Claudia: „Ea spunea multe. O dată am fost în casă când l-a luat poliția. Copiii erau acolo, am încercat să îi protejez, dar ei vedeau ce se întâmplă.”

Nicoleta a mai spus că femeia i s-a destăinuit că nu mai vrea să fie împreună cu Florin și că ar fi avut o relație cu cineva de la serviciu. Ea crede că ar fi dorit să îl dea afară din casă pe bărbat și căuta motive.

Fosta angajată a mai declarat pentru Ziarul Românesc că nu l-a văzut pe Florin să fie excesiv de violent față de partenera sa: „Din contra, Claudia era violentă. Arunca cu lucruri în el. Era mai recalcitrantă, probabil și pentru că se afla sub tratament cu morfină, în perioada respectivă.”În ceea ce privește relația celor doi cu copiii, aceasta spune că părinții erau foarte atenți și foarte atașați. „Petreceau timp cu copiii după muncă. Îi scoteau în parc, se jucau cu ei. Nu am văzut niciodată ca vreunul dintre ei să se comporte violent față de copii”, a spus Nicoleta.

„Mi se pare că este un pic de iresponsabilitate în faptul că ea (Claudia) anunța poliția. Nu se ajungea să se ia copiii dacă nu ar fi telefonat tot timpul la Poliție. Apoi s-au sesizat oamenii de la social services. Au fost ceva vizite la ei acasă. O dată, Andi cel mic era cu un cuțit în mână. Cei de la asistența socială au concluzionat că copilul nu e supravegheat și părinții nu pot avea grijă de ei”, își amintește tânăra.

Unul dintre motivele invocate de asistentul social pentru ca cei doi copii, Diana și Andi, să nu fie dați spre îngrijire bunicului din România a fost acela că cei doi nu vorbesc românește. Dădaca spune că acest lucru nu este adevărat: „Copiii știau perfect românește. Diana știa perfect română și engleză. După ce au fost luați de la părinți nu li s-a mai dat voie să vorbească în limba română”, a spus Nicoleta.

În urma anchetei sociale, copiii au fost luaţi de lângă părinți. În următoarele luni, copiii şi-au văzut părinţii doar o oră pe săptămână, în prezenţa asistenţilor sociali. Toate întâlnirile au fost înregistrate şi însoţite de comentarii seci, potrivit TVR.

În decembrie 2014, Diana şi Florin au pierdut primul proces cu protecţia copilului şi, de atunci, nu şi-au mai putut vedea copiii. Au fost separaţi definitiv. Apoi, micuţii au intrat în programul de adopţie fiind încredințați, potrivit tatălui lor, unui cuplu de homosexuali.

 

Florin Barbu a intrat în greva foamei şi a plecat să îşi strige nemulţumirea la CEDO. Soţii Barbu pot face apel la o săptămână după publicarea hotărârii judecătoreşti. Singura soluţie ar fi ca autorităţile statului român să facă demersuri pentru a repatria copiii, întrucât sunt cetăţeni români.

Copiii unor români din Anglia, daţi unui cuplu de homosexuali
Scrisoare către președintele Iohannis. Cu confirmare de primire.

Chloë Sevigny a vorbit la Cannes despre hărțuirea sexuală. Un regizor i-a spus: “Tu ar trebui să-ți arati corpul mai mult.”