in

Deputatul Aurelian Mihai: „Sunt acte de intimidare la adresa comunităţii româneşti din Irlanda de Nord”

„Domnului Ministru Titus Corlatean

Ministerul Afacerilor Externe

Stimate domnule ministru,Am luat la cunostinţă act de preocuparea cetăţenilor români care trăiesc în Irlanda de Nord, din punct de vedere al situaţiei nefericite ivite de ceva timp în Belfast.


Nu există nici un dubiu că românii sunt victime directe, ura rasiala îndreptată împotriva imigranţilor români din estul Belfastului fiind evidentă.

Fie că se tratează de mesajul “Romanians Out”(Românii afară!), fie că luăm în considerare incidentele legate de avarierea autoturismelor care aparţin potrivit presei cetăţenilor români, fie că presa aduce în atenţie atacul asupra bicilistului român luna anterioară, precum şi alte asemenea exemple, este clar că discutăm despre acte de intimidare la adresa comunităţii româneşti prezente în Irlanda de Nord.

În acest sens, am fost contactat de o serie de cetăţeni români care trăiesc în insula, fie că este vorba de cei din Republica Irlanda, fie că discutăm despre românii din Irlanda de Nord, românii sunt preocupaţi atât pentru perpetuarea, cât şi pentru extinderea situaţiei în zonă.

Rog insistent ca Ministerul Afacerilor Externe sa se implice în dialogul cu autoritaţile statelor respective în gestionarea eficientă a situaţiei şi de asemenea să ia atitudine în sprijinul cetăţenilor români care trăiesc în zonă.

Vă mulţumesc anticipat!

Cu deosebită consideraţie,

Deputat Aurelian Mihai – Colegiul Europa de vest”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacţia MAE cu privire la atacurile împotriva cetăţenilor români din Belfast

Cascadorul Szobi Cseh a murit