Menu
in

Distincție pentru un medic român, angajat la cel mai mare spital din Londra

Medicul Roxana Hotoboc, fostul director al Ambulanței Gorj, a primit distincția „Angajatul lunii Noiembrie 2019″, la Departamentul de Urgență din cadrul „St. Thomas’ Hospital“, cea mai mare unitate medicală din  Londra.

În urmă cu doi ani și jumătate, ea a mai primit distincția de cel mai bun angajat al lunii la nivelul întregului spital.

„Am fost numită «Angajatul lunii Noiembrie 2019», la Departamentul de Urgență unde lucrez! Sunt mândră și fericită! Și mă simt foarte responsabilă!“, a postat medicul Roxana Hotoboc pe pagina sa de Facebook.

„Nu m-am integrat în sistemul din România și am renunțat“

Roxana Hortopan s-a născut în Târgu Jiu, a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara şi a fost, apoi, timp de șapte ani, medic generalist la dispensarul din comuna Urdari.

A ocupat și funcția de director al Ambulanței Gorj, dar a fost înlăturată, după care a decis să plece din țară. „Am finalizat specialitatea urgență și am început să lucrez din anul 1995 la Serviciul de Ambulanță Gorj.

În anul 2007 am luat decizia de emigra în Anglia, iar principalul motiv a fost acela de a le da o șansă copiilor mei, să-și schimbe viitorul și să trăiască într-o altfel de societate, acolo unde se pot ridica pe picioarele lor şi pe propriile lor merite. Acesta a fost motivul numărul unu.

Am avut și nemulțumiri profesionale. Toată viața am fost o luptătoare şi în România mă tot băteam cu morile de vânt. Am fost educată să fiu corectă şi mereu am avut necazuri din acest motiv. Nu m-am integrat în sistemul din România şi am renunţat, dorind să schimb viitorul copiilor“, a povestit Roxana Hotoboc pentru adevarul.ro.

Roxana Hotoboc susține că în Anglia nu se face rabat de calitate și că a avut mult de învățat pentru a se putea integra: „A fost greu pentru că nu eram pregătită şi nu ştiam prea multe amănuntă despre sistemul de sănătate şi cunoşteam doar limba la nivel «basic». Limbajul profesional l-am prins destul de repede şi nu am avut dificultăţi. Am deprins protocoalele şi a trebuit să învăţ multe lucruri, să lucrez în sistem informatizat. În primele luni a trebuit să studiez. Aveam într-o mână cartea medicală de urgenţă engleză şi în cealaltă pe cea românească. Cea mai mare diferenţă între sistemele de sănătate din România şi Anglia este că aici nu se face rabat de la calitate şi se fac investiţii pentru calitatea medicală. Se investeşte foarte mult în materiale, partea tehnică şi resursele umane“.

Sursa: igj.ro

Singura româncă studentă la medicină la King’s College din Londra: «Se face disecție pe cadavre, îmi place la nebunie»

Un nou val de medici români ajunge în Marea Britanie. Sute de doctori părăsesc România pentru salarii mai bune

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version