in

Doi tineri au renunțat la Marea Britanie și au investit în turismul din România: „Esti mai aproape de stele”

Doi tineri au renunțat la Marea Britanie și au investit în turismul din România: „Esti mai aproape de stele”

După șapte ani în care au lucrat în Marea Britanie, doi tineri români s-au întors acasă și s-au retras într-un cătun de la poalele Munților Apuseni, în județul Bihor, unde au ridicat un loc special de cazare pentru turiști, sub formă de dom.

Ioana Crișan a fost manager imobiliar la una dintre cele mai mari companii britanice de profil, iar soțul ei lucra ca șofer profesionist, scrie Adevărul.

„Totul s-a schimbat după ce a venit pe lume fetița noastră, Zarra Dayana. Ne doream pentru ea o altfel de copilărie. Să nu învețe din cărți despre natură, despre animale, copaci, ci să aibă parte de copilăria pe care am avut-o eu”, povestește tânăra.

Decizia, spune tot ea, nu a fost greu de luat. „O corporație funcționează oricum, cu tine sau fără tine. Pe când tu ai o singură viață”, explică Ioana Crișan.

În 2020, când a izbucnit pandemia, Ioana și soțul ei s-au întors la casa bunicilor și atunci le-a venit ideea de a construi domul în locul unde, copil fiind, venea să privească stelele cu bunicul ei, care îi spunea: ,,Aici esti mai aproape de stele, de Univers, iar orice vis ai avea, ți se îndeplinește”.

Cum afectează Brexitul orașul Iași. Decizia pe care a luat-o o mare companie din Marea Britanie

„Am vrut să-l construim pentru noi, dar apoi ne-am răzgândit și am hotărât să-l introducem în circuitul turistic. Să fie un loc pentru două persoane, unde să relaționeze. Să aibă tot timpul din lume să se asculte și să fie ascultați. Pare atât de banal… dar în ziua de azi acest timp e tare greu de găsit”, spune Ioana Crişan.

Domul a fost ridicat chiar în mijlocul naturii, pe un vârf de deal înconjurat de o mare de verdeață. Din exterior, pare mic, însă în interior e spațios. E construit din materiale ecologice, geamurile uriașe oferind o panoramă superbă până și din pat.

Căsuța are toate facilitățile. O sobă cu lemne încălzește încăperea, curentul este asigurat cu un generator și becuri pe lumină solară, ar la baie există apă rece și caldă. Aproape este și un foișor cu veselă, cafea, ceai, grătar și disc. Pentru cei care vor să-l închirieze, prețul este de 150 de lei pe zi în timpul săptămânii și 200 lei în weekend.

Ideea a prins, iar acum vor să pună pe picioare casa bătrânească pentru familii cu copii. Vor să facă și o mică fermă cu animale, căreia i-au pus deja numele: Domeniul Roman, după numele bunicului Ioanei.

Au tot spațiul din lume pe cele șase hectare pe care Ioana le-a moștenit de la bunicii ei și unde acum vrea să amenajeze un colț de rai, cu activități pentru toti cei care vor să-i viziteze și care sunt atrași de viața la țară, dar din diverse motive nu o pot face ori pentru cei care vor să testeze experiența înainte de a face acest pas.


…Doi tineri au renunțat la Marea Britanie și au investit în turismul din România: „Esti mai aproape de stele”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crimă în Londra. Bărbat de 21 de ani, înjunghiat mortal în plină zi, la câțiva metri de o școală

Crimă în Londra. Bărbat de 21 de ani, înjunghiat mortal în plină zi, la câțiva metri de o școală

Nimeni nu va mai trebui să se autoizoleze în Anglia. Ce vești aduce premierul Boris Johnson

Nimeni nu va mai trebui să se autoizoleze în Anglia. Ce vești aduce premierul Boris Johnson