in

Eagles Football Academy, debut în noul sezon. Ministra Diasporei: „Eagles este un fenomen al românilor din Marea Britanie”

La noua bază a Eagles Football Academy, de la Avanti House Secondary School, Wemborough Road, HA7 2EQ Stanmore, a avut loc, sâmbătă, 28 septembrie, festivitatea de debut în noul sezon competițional. La eveniment au participat inclusiv doi miniștri români, Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni și Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului. De asemenea, alături de cei peste 120 de copii ai academiei a fost și liderul Consiliului Harrow, Graham Henson. Festivitatea a fost animată de reprezentantul Aqua Carpatica în UK, Alina Balatchi.

Miniștrii români au fost impresionați de dezvoltarea pe care a cunoscut-o în numai cinci ani academia unde se antrenează copii români din Marea Britanie, instruiți de nouă antrenori. Ministrul Diasporei, Natalia Intotero, a discutat cu ei, aflând că cei mici își doresc să ajungă în Naționala de fotbal a României și de a se mândri că joacă în echipamentul tricolor.


Ea l-a felicitat pe Gabi Dumitru, fostul fotbalist de la FC Argeș, fondatorul Eagles Football Academy: „Vă felicit pentru că într-o lume a tehnologiei, dumneavoastră îi încurajați pe acești tineri, copii, și îi convingeți pe părinți cât este de importantă mișcarea. Vă mulțumesc pentru invitație și cred că Eagles Academy este deja un fenomen. Un fenomen al românilor din Marea Britanie, cu extindere către toate comunitățile. Vă așteptăm și acasă pentru a practica sportul, pentru că sportul înseamnă sănătate.”

Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului din România

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, la rândul său profesor de Educație Fizică, le-a spus micuților fotbaliști că îi așteaptă să facă stagii de pregătire în România. „Și în România avem capacitatea pentru ca sportivii și copiii dumneavoastră să își desfășoare activitatea în condiții foarte bune. Sunt convins că de la această academie vor pleca tineri puternici, cu caractere puternice, de care societatea va avea nevoie. Îmi doresc ca pe viitor să vă gândiți să vă întoarceți în România, pentru că am făcut pași importanți”, a declarat ministrul Matei.

Unul dintre principalii invitați ai evenimentului a fost Antonio Dumitru, fiul lui Gabi Dumitru, fost manager executiv și antrenor la Eagles Football Academy, actualmente președinte al Camerei de Diplomație Comercială cu Regatul Hașemit al Iordaniei.

Toni Dumitru, președinte al Camerei de Diplomație Comercială cu Regatul Hașemit al Iordaniei

„Mă consider încă parte a acestui proiect și cu siguranță voi fi tot timpul parte din acest proiect și voi fi prezent la toate evenimentele Eagles Football Academy (…) Tatăl meu este cel mai bun mentor, pentru că și mie, la rândul meu, mi-a fost mentor, și îi mulțumesc pe această cale, vă poate fi un mentor și dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru toți anii pe care i-am petrecut alături de dumneavoastră și să ne revedem cu bine. Mult succes de acum încolo.”

Managerul general și fondatorul Eagles Football Academy, Gabi Dumitru, a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți, invitați, părinți și antrenori, punctând faptul că prioritatea academiei este performanța în fotbal. „Îmi doresc foarte mult, și am început să facem pași, să dăm jucători către echipele naționale. Suntem monitorizați permanent. Am făcut un parteneriat cu una dintre cele mai puternice firme de impresariat din Europa ale momentului, FGA, reprezentată de peste 16 impresari, în diferite zone. În funcție de calitățile sportivului, atunci când este momentul, încercăm să facem pasul către performanță”, a spus Gabi Dumitru.

Graham Henson, liderul Consiliului Harrow

Graham Henson, liderul Consiliului Harrow, a fost impresionat de lucrurile pe care câțiva români au reușit să le realizeze în orașul său. El a menționat caracterul multicultural al zonei, unde se vorbesc peste 100 de limbi, scuzându-se că nu cunoaște încă limba română. „Nu i-am văzut jucând, dar cred că sunt foarte buni, astfel încât nu cred că vom avea probleme în câțiva ani când vor crește și vor juca la nivel internațional”, a spus Henson despre copiii de la Eagles. „Sunt aici pentru a vă spune că încercăm să rezolvăm orice problemă. Știm că guvernul nostru este în acest moment între-o criză, dar știu că cel mai important este cum oamenii pot comunica bine și să trăiască bine împreună și pentru asta sunt încântat”, a mai menționat el.

Cu ocazia evenimentului de sâmbătă a fost ascultat, în premieră, imnul Eagles Football Academy, „Never fly alone”, compus de un tânăr de 19 ani, Eric Stoian, care studiază producția muzicală la Abbey Road Studios din Londra, legendara casă de discuri care a lansat trupe celebre precum Beatles și Pink Floyd.

Text și foto: Mircea Maer

Eagles Football Academy, parteneriat cu Bogdan Apostu, cel mai activ agent de jucători român. Gabi Dumitru: „Eu pregătesc copii la un nivel înalt, iar el să obțină prețul corect”

Legendarul portar Helmut Duckadam, președinte de onoare al Eagles Football Academy Londra: „Am văzut ce se întâmplă la Londra și am spus da”Condamnat pentru tentativă de omor în România, luptător de MMA în Marea Britanie

Irlanda de Nord: Insulte rasiste la adresa unei românce. Britanic condamnat la închisoare