in

Ecologiștii cheamă diaspora, locuri pe liste la locale și parlamentare: «Avem nevoie de experiența voastră ACUM»

Mesajul meu şi al Partidului Ecologist Roman, în fata diasporei, este constant, acesta continuă şi va continua până la momentul în care ROMÂNIA va fi din nou ACASĂ pentru fiecare dintre noi.

De 30 de ani lucrez în sectorul privat al economiei. Am învățat din cei 7 ani de acasă, în familia mea, să respect fiecare persoană, pentru ceea ce este şi ceea ce reprezintă. Iar de la viață am învățat ca nimeni nu deține adevărul absolut, iar singur nu poți schimba nimic, deoarece pentru a progresa este nevoie de muncă în echipă.

Daniel Constantin Moraru, Prim Vice Președinte al Partidului Ecologist Român

Vreau să vă prezint ceea ce este afișat, pe o plăcuță, la intrarea Universității din Stellenbosch (Africa de Sud): „Distrugerea oricărei națiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale. Trebuie doar scăderea calității învățământului şi permisiunea fraudei la examenele studenților. Pacienții mor în mâinile unor asemenea medici. Clădirile se prăbușesc, fiind construite de asemenea ingineri. Banii se pierd în mâinile unor asemenea economiști. Dreptatea se evaporă în mâinile unor asemenea judecători. Crahul învățământului este crahul națiunii.”

Azi, pandemia omniprezentă, de mai bine de 8 luni de zile, ne spune că «normalitatea» vieții noastre cotidiene se va schimba radical. Iar, în toată această vânzoleală, despre Covid şi teorii ale complotului, cei mai vulnerabili şi cei mai expuși sunt cei mici, copii noștri.

Nu este momentul acum să discutăm şi să analizăm programa de învățământ sau manualele clasice sau alternative.

ACUM este momentul în care discutăm CUM anume se va merge la școală, cum anume se vor desfășura orele de clasă, cum va fi interacțiunea dintre dascăli şi elevi, interacțiunea între elevi, dar şi cât şi cum vor fi expuși copii noștri contactului direct cu mediul înconjurător. Toate aceste aspecte țin de administrația locală. Astfel, în România avem 2.685 de comune însumând 13.285 de sate şi 263 de orașe, dintre care 82 sunt municipii, în total 2.948 de primării.

Dintre toate aceste primării, azi, mai puțin de 12 sunt pregătite să înceapă anul școlar la 15 septembrie 2020, în condiții normale de siguranță pentru elevi, şi sunt pregătite şi cu soluții concrete, pentru a avea o altă abordare a învățământului clasic, respectiv: echipamente IT, acces la internet, spaţii alternative şi noi locații pentru școli. Restul de 2.936 de Primării sunt prea ocupate cu campania electorală şi cu risipirea banilor publici, pentru a reacționa prompt nevoilor momentului, de fapt nevoilor NORMALITĂŢII.

Şi pentru acest motiv, fac apel la voi, diaspora, astfel încât împreună să construim România visurilor noastre, o țară pentru copiii noștri. Experiența şi expertiza voastră, pe care azi, țara o poate primi înapoi, din partea celor plecați, este imensă. Luând ce este mai bun, mai funcțional şi mai practic din ţările voastre de adopție, trecându-le prin filtrul sufletului nostru românesc, vom avea ca rezultat România, ţara noastră de vis!!!

ACUM este momentul, ACUM este clipa, ACUM este oportunitatea, ACUM PUTEM FACE SCHIMBAREA. Da, pentru ca SCHIMBAREA SUNTEM NOI, noi știm cum sunt modelele de societăți care funcționează (evident, radical diferite faţă de modelul românesc!), noi cunoaștem cum au făcut alții, ca să reușească, noi putem să facem diferența.

Pentru contact și înscriere: www.per.ro/diaspora/

În acest sens, revin cu mesajul de implicare a diasporei în politica românească, şi îmi exprim dorința de a avea pe listele Partidului Ecologist Român membri din diaspora românească.

Partidul Ecologist face românilor din diaspora care vor să se implice, o ofertă de nerefuzat: La alegerile locale în localitățile lor de origine, locuri pe listele de candidați, iar pentru alegerile parlamentare, pe listele PER, un număr de 6 poziții eligibile, aferente a 6 regiuni romanești.

Noi nu vă cerem votul, noi vă invităm să vă alăturați nouă, celor care am decis să facem acest pas și care încercăm să aducem schimbarea atât de necesară în acest moment în țara noastră.

Cred în valoarea celor care au plecat și acum vor să se întoarcă. Cred în ceea ce pot face pentru țara noastră cu toate cunoștințele acumulate cât au fost departe de casă.

Pentru contact și înscriere: www.per.ro/diaspora/

Acum a venit timpul, ca împreună, prin prezenţa noastră în administrația locală (consilii locale) şi în legislativul național (Parlament) să facem România iarăși ACASĂ.

Daniel Constantin Moraru, Prim Vice Președinte al Partidului Ecologist din România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Focar de COVID-19 la o fabrică de sandvișuri din Northampton unde lucrează mulți români. 300 de muncitori, testați pozitiv

Nu se mai fac rezervări la Eurotunel pentru acest weekend. Marea Britanie adaugă Franța și Olanda pe lista țărilor restricționate. Se intră în CARANTINĂ